Olcsóbb benzin, drágább dízel, 50 éves S-osztály, 4. X-Trail

A hét legfontosabb autós anyagait gyűjtöttük össze nektek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a héten megnyitotta kapuit a Párizsi Autószalon is, az autószalonok végét jelzi, hogy a hét újdonságainak zöme nem ott debütált.

Múlt hét vasárnap este, Párizsban, de nem a Párizsi Autószalonon mutatkozott be az általunk még szedánként tesztelt Mercedes EQE SUV változata.
Hirdetés
A magyar valósághoz közelebb van sajnos az a 1,5 millió kilométert futott, egy albán taxisofőrtől felbukkant, 1993-as "E-osztály", ami valójában persze egy késői W124-es, ide kattintva pedig videón is látható. Ha még nem lenne elég a Mercedesből, most 50 éves az S-osztály is, hiszen 1972 októberében, épp a Párizsi Autószalonon debütált. Bár az előbbi Mercedes idejében még vastagon olcsóbb volt a dízel, mint a benzin, pláne a mai árszinteknél, e héten azonban újabb rekordszintre drágult előbb a gázolaj, majd pénteken egy kicsikét csökkent a benzin ára, így

a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség elérte a literenkénti 150 forintot.

Az átlagár a 95-ös benzinnél 699 forintnál zárta a hetet, míg a gázolajért szerda óta 851 forint fizetendő a piaci áron tankolóknak. Közben befutott arról is a hír, hogy két év alatt háromszorozódott hazánkban a villanyautók száma, debütált a Jeep első villanyautója, a Renault pedig a Párizsi Autószalont komolyan véve megmutatta, micsoda vagány retró autó lehet majd a Captur - elektromos hajtású - utódja, ide kattintva érdemes is megnézni!
Hirdetés
Közben befutott a hír, hogy az EU-ban már második hónapja növekedni tudtak autóeladások, és arról is, hogy helyes volt a Használtautó.hu adatain alapuló előrejelzés: hazánkban még a használtautó-eladások is visszaestek szeptemberben. A Ford már elkezdte szállítani a Focus frissített verzióit, amiből mi is tesztelhettünk egy jól felszerelt kombit (lásd itt), igaz, gyengén felszerelt és olcsó már nincs is belőle, így talán már nem is olyan vészes a hazai menetpróbán vezetett új BMW X1 és az elsők közt, Szlovéniában próbált Nissan X-Trail - egymáshoz igen közeli - alapára.
Hirdetés
A heti világpremierek között feltétlen említendő a Rolls-Royce első elektromos modellje, a Spectre és a Cadillac új, szintén tisztán elektromos zászlóshajója, a Celestiq is, a kémfotós kollégák pedig már a jövőre érkező új, egyben utolsó Volkswagen Passatot is elcsípték.
Jutott perszer érdekes bejelentés Kelet felől is: a Moszkvics név feltámasztásával kínai autómodellek gyártásába kezdenek az oroszok - erről itt olvashatsz bővebben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?