Miként értékeljük a Mercedes szabálytalan sofőrjét?

Egymás után követett el több súlyos szabályszegést a Mercedes vezetője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A dugóban araszolás sokszor nem csak az időpocsékolás, a szabálytalankodók miatt is idegtépő. Íme egy durva eset, amit többféle módon is értékelhetünk.


Vírusszerűen terjed a videó, amit egy autós e hét szerdán töltött fel a YouTube-ra. Ezúttal nem egy oroszországi, hanem bizony egy hazai, Budapesten készült felvételről van szó, ugyanis sokszor felénk sem sokkal jobb a közlekedési morál. Egy előző szériás Mercedes E-osztály látható rajta. A taxisok körében is kedvelt típus azonban nem hivatalos személyszállító, aki alaposan megnézi, egy cég logója látható rajta. Miként az a felvétel elején látható, először egy álló kocsisort előz végig a villamossínen, piros lámpán hajt át, majd a Könyves Kálmán körútról jobbra letérve egy zebrán megfordulást eszközölve kanyarodik balra a Mester utcára. Mindezt nagyjából 2 perc alatt. A szabálytalankodásokat az esetet rögzítő fedélzeti kamera időbélyegzője szerint 8-án reggel 8:35-8:37 között követte el a sofőr. Lehetséges, hogy neki volt nagyon sürgős dolga, lehetséges, hogy éppen egy szülő nőt szállított kórházba. Nem tudhatjuk. Az viszont biztos, hogy hiába a sokszori és nem is szerény szabályszegés, sokkal előbbre nem jutott, mintha szabályosan közlekedett volna. Konklúzió tehát, hogy egyrészt fölösleges stresszesen megpróbálni előbbre jutni, de szintén fölösleges a szabálytalankodókon felhúznunk magunkat.
Hirdetés
Persze van úgy, hogy valakinek a szabálytalankodása (általában a nagyobb autóké a kisebbekkel, vagy akár gyalogosokkal szemben) már nem csupán bicsaknyitogatóan pofátlan, hanem balesetveszélyes is. Az ilyen helyzetekben jöhet jól a felvételt is rögzítőhöz hasonló fedélzeti kamera.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?