Mindössze 25 darab készül ebből a különleges Land Roverből

A különleges fényezéssel 70 évet repül vissza az időben a Land Rover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig két tucatot készít a különleges Defenderből a Land Rover, amellyel az 1950-es években gyártott modell előtt tiszteleg a márka.

Idén Németországban rendezik a sárkányszörf-világbajnokságot, amelynek a Land Rover az egyik szponzora. A márka kapva kapott az alkalmon, és gyorsan ki is adott a Defender 90-ből egy különleges verziót, amelynek neve hivatalosan a Marine Blue Edition. A limitált szériás Land Rover alapjaiban nem tér el a hagyományos Defendertől, viszont a modell fényezése több szempontból is érdekes.
Hirdetés
A tengerparton zajló verseny miatt ideális választás lenne a kék szín, mégsem ez áll a háttérben. A Land Rover a fehér-kék árnyalatokkal az 1950-es elődmodellt kívánta megidézni, amely a múlt évszázad közepén hasonló színekben pompázott. A Marine Blue Editiont kizárólag a D250-es kódjelű motorral értékesíti a Land Rover. A 3 literes, ikerturbós, hathengeres dízel erőforrás 245 lóerős teljesítményre, és 570 newtonméteres nyomatékra képes. Érdekesség, hogy a Defender kínálatában nem ez a legerősebb hajtáslánc, de a limitáltszériás modellbe valamiért mégis ezt pakolták, és nem a 394 lóerős P525-ös motort. A Marine Blue Editiont kizárólag Németországban értékesíti a mákra, példányonként 99 800 eurós vételáron, ami mai árfolyamon 38 millió forintnak felel meg.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?