Hivatalos képeken a Lamborghini Gallardo utódja

A Lamborhini Gallardo utódja a képek és a videó szerint hamarosan sorozatgyártásba kerülhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ígéretes képek jelentek meg a Lamborhini Gallardo hamarosan érkező utódjáról, a beetető webvideó után már a járó motor is hallható.

A kiszivárogtatott képeken már korábban is feltűnt sportautó immár minden kétséget kizárva a Gallardo utódjaként szemlélhető. Hivatalos megerősítés gyanánt az elsőknél részletesebb új fotókat adtak ki az olaszok. Megdőlt a korábbi gyanú, hogy a forma csak egy ügyes és lambórajongó grafikus munkája. Korábban az olasz oldalak is óvatosak voltak, persze ment a találgatás. Az autón látható Huracan név mellett felmerült a Cabrera is, de úgy tűnik, ezt időközben elvetették. A kiegészítő típusjel - az LP 610-4 - arra utal, hogy 610 lóerős és összekerékhajtású a Huracán. Nem volt biztos, hogy tovább tudják vinni az 5,2-es V10-es erőforrást, de szerencsére nem került rangon aluli V6-os vagy V8-as a Hurracánba.
A motor maximális teljesítményét 8250-es percenkénti fordulaton adja le, csúcsnyomatéka 560 Nm. Ezzel az 1422 kilogrammos sportkocsi 3,2 másodperc alatt van százon és a kétszáz is meglesz neki 9,9 alatt. Természetesen megfelel az Euro 6-os emissziós normának és a szabvány vegyes ciklus szerinti fogyasztása is barátságos, csupán 12,5 liter száz kilométerre. Bárcsak kipróbálhatnánk, de ember legyen a talpán, aki meg tudja majd állni, hogy összehozza ezt az adatot. Összkerékhajtása elektronikus vezérlésű, változó osztásarányú, váltója dupla kuplungos, kormányról is vezérelhető. Szintén onnan kapcsolható menetmódválasztója - Strada, Sport és Corsa állásokkal - a motort és a váltót, de még a kipufogóhangot és természetesen az összkerékhajtást, valamint a menetstabilizáló-elektronikát is hangolja. Szériában járnak majd a kerámia fékek, de lesz benne egy 12,3 colos kijelző is a fedélzeti és szórakoztató elektronikák vezérlésére.
Hirdetés

A Huracán, azaz az eddigi legnépszerűbb Lambónak számító Gallardo utódájnak fogadtatását nem bízták a véletlenre a Lamborghini PR-felelősei, rendre jelentek meg a Lamborghini hivatalos Youtube csatornáján a „Hexagon project” nevű beetető videósorozat újabb epizódjai. Ment a lebegtetés, de a karácsonyfa alá jutott végre valami pontosabb információ is a Ferrari 458 Italia legnagyobb új ellenfeléről. Élőben először a márciusi Genfi Autószalonon lesz majd látható, addigra az ára is kiderül, a szerencsés első vásárlók pedig már tavasz végén átvehetik majd autóikat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?