Örömhír az Alfásoknak: egy ideig még marad a V6-os motor!

Az Euro 7-es szabályozás jegelésével az olasz márka sem mond le a V6-os erőforrásról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eredetileg az Euro 7-es szabályozás szigorú kritériumai miatt szűntette volna meg a V6-os motort az Alfa Romeo, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel egy ideig még biztosan megtartják.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Európai Parlament enyhítette az Euro 7-es motorokra vonatkozó kritériumokat, miután számos gyártó és ország aggályait fejezte ki a szabályozással kapcsolatban. A néhány éven belül életbe lépő, az eredeti terv szerint jóval szigorúbb szabályozásra készülve több márka is elkezdte leépíteni a kínálatából a nagyobb teljesítményű erőforrásokat - így tett az Alfa Romeo is.
Hirdetés
Jean-Philippe Imparato, a márka igazgatója az Autocarnak adott interjújában elmondta, hogy a V6-ossal szerelt Quadrifoglio modellek még egy ideig biztosan nem vonulnak nyugdíjba. Az Alfa első embere azt is hozzátette, hogy akár hosszabb távon is kitarthatnak a 2,9 literes, ikerturbós erőforrás mellett, mindez csupán attól függ, hogy pontosan milyen kritériumok kerülnek végül az Euro 7-es szabályozásba, amely elméletileg 2025-ben lép életbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?