Hot Wheels autót tervezhetsz a Polestar versenyén!

Hamarosan indul a jelentkezés a Polestar versenyére, ahol Hot Wheels modellautót lehet tervezni

Lelkes tervezők jelentkezését várja a Polestar az idei dizájnversenyére, a nyertes munkáját akár forgalomba is hozhatja a Hot Wheels.

Idén is lesz Polestar Design Contest, azaz a villanyautó-márka házi autótervező-versenye. A 2024-es évadban összefogtak a Mattel Hot Wheels-ével, a tét tehát nem kicsi: a nyertes munkának komoly esélyei vannak, hogy apró modellautóként forgalomba kerüljön szerte a világon. A verseny részletei itt találhatók, március 5-e és április 16-a között lehet nevezni egy látványtervvel. A skicceknek az autó külső megjelenésén túl tartalmazniuk kell egy környezeti ábrázolást, ahova az autónak illeszkednie kell, valamint az utasteret is meg kell tervezni.
Hirdetés
A versenyzők álomautója bármilyen lehet, csupán annyit a megkötés, hogy 1:64-es arányú Hot Wheels modellautóként is gyártható legyen (és úgy is nézzen ki jól). A nevezőktől azt várják, hogy gyermekkorukból merítsenek ihletet, más kritérium egyébként nem igazán van. Első körben 20 továbbjutót választanak majd ki a Polestar és a Hot Wheels szakemberei, akik utána személyes mentorálást kapnak, hogy az eredeti tervükön hogyan lehetne még finomítani, tökéletesíteni. Végezetül az abszolút győztes munka - amennyiben megfelel a Mattel elvárásainak - forgalomba is kerülhet, mint egy eredeti Hot Wheels kisautó. A Polestar Design Contest története több évre nyúlik vissza, és bár olyan autó is született már belőle, mint a 2023-as, együléses Synergy tanulmány (amit egyébként a három legjobb versenyzővel állíttatott össze a Polestar a saját, egyéni munkáikból), nem csak négykerekűekre korlátozódik. A versenyzők terveztek már elektromos léghajót, lábprotézist és futurisztikus faházat is. Az idei nyertes munka azonban elérhető közelségbe kerülhet bárki számára, ha a Hot Wheels valóban forgalomba hozza. A korábbi évek példái alapján pedig jó esély van rá, hogy a versenyben szép eredményt elérők utána akár a Polestarnál, akár más autóipari cégnél helyezkedjenek el.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?