Új márkát alapít a Volkswagen, az olcsóságra mennek rá

Jetta névre hallgat az új brand, a Volkswagen budget márkája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén három modell kerül piacra az olcsóbb Volkswageneket jelölő Jetta márkajelzéssel, amellyel a kínai fiatalokat veszik célba.

A Volkswagen számára kiemelt jelentőséggel bír a kínai piac, a tavalyi évben 3,1 millió VW talált gazdára az ázsiai országban. Bár a piaci jelenlét erős, a fiatal vásárlók körében mégsem elég népszerű a Volkswagen. Ennek egyik oka lehet, hogy nemrégiben még olyan matuzsálemek is megtalálhatóak voltak a szalonokban, mint Golf II-re épülő Jetta. Az új márka kapcsán ezért is eshetett a választás a Golf négyajtós változatának nevére, mert Kínában ezzel a típussal vetette meg lábát a Volkswagen az 1980-as években, így sokak számára ez a nagybetűs VW.

A gyártó szerint olyan jelentőségű a Jetta Kínának, mint a Bogár Európának, ahogy fogalmaztak, ezzel a típussal rakták négy kerékre Kínát.

Hirdetés
Kezdetben a kínálat háromtagú lesz, az új modellek nem lesznek teljesen ismeretlenek. A Jetta VA3 a Kínában kapható Volkswagen Jetta kicsit módosított változata lesz (Európában Skoda Rapid és SEAT Toledo néven fut hasonló modell). A modellpaletta további két tagja szabadidő-autó lesz: a VS5-ös a SEAT Ateca[/url] átrajzolt változata, a legnagyobb típushoz (VS7) pedig a SEAT Tarraco szolgáltatja az alapot. A hírek szerint az értékesítés idén ősszel indulhat. Külön kereskedőhálózatot hoznak létre a Jetta számára, 200 ponton lehet majd vásárolni az új márkából. A hagyományos szalonok mellett olyan újdonságokkal kívánják ösztönözni az eladást, mint a digitális bemutatóterem, illetve plázákban is lesznek Jetta kereskedések.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.02.28. at 10:55
    Permalink

    “Kínában ezzel a típussal vetette meg lábát a Volkswagen az 1980-as években”
    Ez így butaság, hiszen az első Jetta 1991 december 5-én készült a FAW -VW üzemben, azaz már a kilencvenes években.
    Előtte, a nyolcvanas években a Santana készült Sanghajban, a Volkswagen egy másik kínai vegyesvállalatánál a SAIC-VW-nél 1985-től.

Vélemény, hozzászólás?