Már az idén újabb kínai gyártó autóját veheted meg itthon!

Nem áll meg a kínaiak térnyerése, újabb márka érkezik hazánkba, méghozzá benzines SUV-val

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén ősszel újabb márka vezeti be portékáit a magyar piacra, ráadásul ezúttal a Kínából érkező gyártó nem is villanyautóval kíván érvényesülni a SUV-ok igencsak népes mezőnyében.

A kínai autógyártók az utóbbi években globális terjeszkedésbe kezdtek, elég csak az itthoni piacra gondolni, hiszen csak a közelmúltban számos új márka jelent meg Magyarországon is. Ez a szám pedig novembertől tovább bővül, hiszen az ázsiai OMODA is elindítja szolgáltatásait itthon. Első körben az OMODA5-ös modellel lépnek a magyar piacra, mely - manapság nem meglepő módon - egy SUV-ot takar, melynek technikai adatait is elárulta a gyártó. A merész megjelenésű crossover 1,6 literes, turbófeltöltős motorral érkezik, 197 lóerős teljesítménnyel, és összkerékhajtással.
Hirdetés
A külsőt nézve elsőre különleges formákkal büszkélkedhet az OMODA5, de a hűtőmaszk kialakításán túl erre sokat rádobnak a rikító árnyalattal beborított felnik és az oldalakon húzódó díszcsíkok, amikből még a tükörborításra is jutott. Szintén jól áll a SUV-nak a hátul lecsapott, már-már kupékat idéző tető is. Az utastérről egyelőre nem mutatott fotókat a márka, de annyit elárultak, hogy az OMODA5-ben is lesz egy 10,25 colos kijelző, kétzónás klíma, de még hangvezérlés is. Természetesen tucatnyi vezetéstámogató funkció is lesz az autóban, viszont egyelőre azt nem részletezték, hogy pontosan melyek ezek. Az első modellek valamikor 2024 első negyedévében kerülhetnek a magyar vásárlókhoz, pontos árról egyelőre nem esett szó. Arról viszont igen, hogy itt nem áll meg az OMODA, és hamarosan bemutatják az ötösnek a villanyosított változatát is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?