Középmotoros Mustang érkezhet, néhány kép már kiszivárgott

A Ford GT után egy csúcs-Mustang töltheti be a márka hiányosságát a szupersportkocsi-szegmensben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Monterey Car Weeken lepleznek le hamarosan egy brutális Ford Mustangot, amiről még azt is pletykálják, hogy középmotoros lesz.

Egy ideje már hallani pletykákat, hogy egy teljesen új Mustang készül a Fordnál, és úgy tűnik, hamarosan végre be is mutatják. A Monterey Car Weeken fogják elvileg leleplezni a Mustang-kínálat legújabb csúcsát, ami a jelek szerint a GTD nevet fogja viselni, bár azt nem tudjuk, ez pontosan mit is jelöl. Az újdonsággal kapcsolatban a kérdés, amiről mindenki beszél, az, hogy vajon középmotoros lesz-e. Nos, az első képek már kiszivárogtak, de őszintén szólva még ebből sem tudjuk megítélni, mégis hova kerül az erőforrás.
Hirdetés
Annyi tudható, hogy V8-as lesz a Mustang GTD-ben (nyilván nem egy EcoBoost motor), de a híresztelések ellenére az első fotók alapján nem igazán tűnik úgy, mintha középre építették volna be. Persze nem kizárt, hogy valahogy bepréselték az első ülések mögé, még légbeömlő nyílás is került a hátsó sárvédőkre, ami éppen oda vezethetné be a levegőt. Ugyanakkor elöl is elég méretes szellőzőnyílások vannak, és a karosszéria kialakításából ítélve valószínűbb, hogy a sofőr előtt foglal helyet a motor. Az viszont még megeshet, hogy a többi Mustanghoz képest hátrébb tolták, és így első-középmotoros lett a GTD.
Hirdetés
Ezen kívül a StangMode nevű YouTube-csatorna tulajdonosa elárulta azt is, hogy szélesített karosszériát kapt a GTD, ami - lévén gyári kialakítás - sokkal komolyabb, mint a tuningműhelyek ilyen jellegű extrái. Gigantikus hátsó szárny is látható a kiszivárgott fotókon, egyértelmű, hogy a Ford mindent beleadott ebbe a zászlóshajóba. Jól is teszik, hiszen a Mustang jövője kérdéses, egyes izomautó-riválisok már ki is haltak (Camaro, Viper), és hát a Ford GT óta ebben a szegmensben nincs is indulójuk. Bizony, a GTD-t a GT-vel egy lapon emlegetik, 800-900 lóerő közötti teljesítményt is lehetségesnek tartanak. Mindehhez persze bizonyára limitált gyártás és jelentős árcédula is társul majd, tehát a GTD-kkel valószínűleg nem gyakran futunk majd össze az utcákon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?