Villanyhajtású szuperautó? Olyat ma nem is lehet csinálni!

A McLaren szerint még nem jött el az elektromos csúcsautók kora

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az alacsony össztömeggel indokolja a McLaren, miért nem hisz az elektromos szupersportautókban. Ugyanakkor a vezérigazgató elárulta, mikor lehet komolyan venni az villanyhajtású csúcsautók gondolatát.

A szupersportautó gyártók egyre nagyobb számban rukkolnak elő hibrid, vagy éppen teljesen elektromos járművekkel, a McLaren azonban mindmáig kimaradt a buliból. Egy nemrég készült interjúban a márka vezérigazgatója, Michael Leiters elárulta, nem véletlenül. Szerinte az akkumulátorok egyelőre túl nehezek ahhoz, hogy egy valódi szupersportautót lehessen köréjük építeni, és nem is számít rá, hogy ez ebben az évtizedben megvalósíthatóvá válik.
Hirdetés
A McLaren ugyanakkor nem zárkózik el a villanyosított hajtásláncoktól sem, viszont egyelőre a plug-in hibrid megoldásban látják a jövőt. A jelenlegi autóipari trendektől persze a McLaren sem zárkózik el: korábban már bejelentették, hogy megépítik a saját SUV modelljüket, ez pedig továbbra is része a márka távlati céljainak - jelenleg 2028-as céldátummal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?