Beszáll a Peugeot is a ChatGPT őrületbe

A Peugeot is elkezdi használni az autóiban a mesterséges intelligenciát

Az összes autójába beépíti a Peugeot a ChatGPT-t, amely elsősorban a hangasszisztens felhasználhatóságát fogja bővíteni, ezzel a francia márka csatlakozott az MI használók egyre népesedő táborába.

Az év elején jelentette be a Volkswagen, hogy hamarosan megjelenik az autóiban a ChatGPT, ezzel a Mercedes után a másik német gyártó lett, amelyik teszteli a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket, és azokból megpróbál profitálni. Az őrület nem csak Németországban hódít, hiszen a General Motors is kísérletezik az MI-vel. Újabban a Peugeot jelentette be, hogy az összes autójukban meg fog jelenni a tavalyi évben nagy népszerűségre szert tevő csevegőprogram, ideértve a haszonjárműveket is - árulta el Jerome Micheron, a márka terméktervekért felelős igazgatója.
Hirdetés
Első körben csupán egy tesztüzem kezdődik Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Spanyolország területén, de a tervek szerint még az idei évben alapfelszereltség lesz minden modellben a ChatGPT. A leghasznosabb szerepe a hangvezérlésben lehet, azon belül is a navigációs rendszer kezelésében, de csakúgy mint a Volkswagennél, jelen esetben is képes lesz általánosabb kérdésekre is felelni az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?