Videó: New York forgalmával küzdött meg az önvezető Tesla

A Tesla önvezető rendszere a mélyvízben, videón, hogy mire hogyan reagál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

New Yorkban vezetni állítólag igazi rémálom, a Black Tesla csapata éppen ezért a Tesla Full Self Driving béta verzióját a legnagyobb forgalomban vitte be a Nagy Almába. Hogy korrekt teljesítmény, vagy csúfos bukás lett, azt mindenki döntse el magának.

Hiába láthatunk rengeteg videót arról, ahogy a Tesla önvezető rendszerének próbaverziója országúton, autópályán és gyér forgalmú, kisebb városokban jól teljesít, hosszú még az út a végleges változatig. Ez a Black Tesla legújabb videójából is egyértelműen kiderül, mint ahogy az a tény is, hogy a valóságban nem csak enyhe forgalommal és településközi közlekedéssel találkozhatnak a sofőrök.

New York utcáin tették próbára az FSD Beta 10.5 rendszert, hogy kiderüljön, mire képes.

Nem titok, hogy a bakancslistámon van New Yorkban vezetni, mert ennyi akadállyal és ilyen különleges helyzetekkel ritkán találkozni, éppen ezért nem meglepő, hogy a Teslának sem volt minden problémára egy előre bekészített megoldási ötlete. Ahogy arra számítani is lehetett, a városba befelé még az alagút szűk sávjain át is nagyjából rendben ment a dolog, csak egy fizetőkapunál kellett belenyúlnia a sofőrnek. A városban viszont kiderül, hogy nem csak az egybeolvadó sávokkal van problémája a kocsinak, hanem akkor is, amikor buszsávvá válik, amelyen épp közlekedik a Tesla.

Ezek még viszonylag könnyen javítható problémák, a nagyobb baj az, hogy a szabálytalankodó, vagy csak a kelleténél agresszívebb sofőrökkel sem igazán tud mit kezdeni.

Nem szabad viszont elfelejteni, hogy ez a város tényleg a legbonyolultabb közlekedési helyzeteket tudja produkálni, így nem meglepő, hogy itt még hibázik a félkész verzió. Ami viszont fontos, hogy a videóban végig megfigyelhetjük, hogy mit lát, és ebből mit fog fel az autó a szituációkból, ha másért nem, már csak ezért megéri belepillantani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?