Még akár Magyarországra is hozhatja a VW az új akkugyárát

A Volkswagen hamarosan dönt kelet-európai akkumulátorgyára helyszínéről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár hazánknál nagyobb esélyes Csehország, Még közel sem kizárt, hogy Magyarországon épüljön meg a Volkswagen-csoport legújabb akkumulátorgyára. Te örülnél, ha nálunk valósulna meg a beruházás?

Egyre több villanyautó-akkumulátor gyártósor épül az elektromos autók gyorsuló elterjedésével, amely folyamatból Magyarország is kiveszi a részét. Néhány hónappal ezelőtt például a CATL kínai vállalat jelentette be, hogy minket választ erre a feladatra, hamarosan pedig a Volkswagen hozhat hasonló döntést. Oliver Blume, a konszern vezérigazgatója a pénteki berlini rendkívüli közgyűlésen azt nyilatkozta, hogy a cégcsoport már akár idén véglegesítheti, hogy melyik kelet-európai országban létesítik majd az üzemet.
Hirdetés
A beruházás legesélyesebb helyszínének Csehországot tekinti a szakma, de szóba jöhet Magyarország, Lengyelország és Szlovákia is. A tervezett akkumulátorgyár 2027-ben kezdené meg a termelést. A Volkswagen partnereivel együtt hat cellagyárat tervez Európában, amelyek 2030-ig 240 gigawattóra kapacitással rendelkeznének. A munkálatok már megkezdődtek, Németországban, Salzgitterben júliusban tették le egy nagy gyár alapkövét. Két további helyszínt ráadásul már meg is erősítettek Svédországban és Spanyolországban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.12.16. at 20:04
    Permalink

    Természetesen!

    Mindenki hozza ide a gyárat és a know-how-t is! A németek is,a kínaiak,japánok és korea is!

    A tudást és a munkahelyeket bekell vonzani az országba…

    …a buzi propagandát,az lmbtq-t, a xenókat és minden elfajzott aberrált káoszhívő szart meg kint kell tartani az ország határain kívül.

    • 2022.12.17. at 13:01
      Permalink

      A törökök is próbálkoztak ilyen kreténséggel, egy darabig engedett is nekik az EU, és Törökország lett a legnagyobb autóexportőr az EU-ba (Japánt is lenyomva).

      Aztán egy idő után megunták nyugaton az élősködőket és helyre tették a viszonyokat a törökökkel. Mostanra elérte Erdogan az “illiberális” diktatúrájával, hogy rekord (közel 100%-os) infláció legyen és sorra mennek el a gyártók.

      Igazából azt nem értem hogy te aki itt élhetsz a normális nyugati demokráciában, mi a lótúrért nem húzol, el valami jó kis meleggyűlölő illiberális országba, hiszen tömegével várnak az orosz határon a magadfajta nyugati jóléttől megcsömörlött kiábrándultak akik alig várják hogy a cárevics és oiligarchái meg a csecsen csicskái minden problémájukat megoldják, és semmi mást nem várnak el mint hogy fröcsögj egy kicsit egy-egy jól körülhatárolható kisebbség ellen.
      Óh… ja nem, 2-3 millió orosz fiatal áll épp sorba az orosz/bármerre határon hogy megússzuk az illiberális nagyvezér korlátlan ámokfutását.

      • 2022.12.17. at 14:01
        Permalink

        Értelek,ratyika!

        Nekem nincs miért elhúznom Magyarországról,a kormány politikájával döntő részben egyetértek,úgyhogy úgytűnik neked kéne eltakarodni nyugat-európába a buzik meg a bevándorlók közé,ha nem tetszik itthon valami. :)))

Vélemény, hozzászólás?