A Szigeten is nagyot menne a Volkswagen fesztiválbusza

A Volkswagen Multivan egy fesztiválkész szépészeti állomásként is simán megállja a helyét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eredeti Bullik szellemét idézi meg ez az átalakított Volkswagen Multivan, ami fotófülkeként és kozmetikai szalonként is funkcionál.

Rég volt már, amikor a szabadszelleműek a VW Bulli kisbusszal szelték a vidéket, vagy fesztiválokon kempingeztek vele. Ettől függetlenül még ma is fel lehet idézni a klasszikus Bulli életérzést, hiszen a többnapos zenei rendezvények színes világa szinte követeli az ilyen karizmájú járműveket. Ugyan a hippi Bulli szellemi örököse inkább az új ID. BUZZ, nem szabad elfeledkezni a szintén nemrég megújult Multivanről sem. Szerencsére a márka is megadja neki a kellő figyelmet, az Oxfordshire-ben megrendezendő Cornbury Fesztiválra ugyanis egy különleges kiadással készültek.
Hirdetés
A színes Multivan igyekszik a fesztiválozók legégetőbb szükségletét kielégíteni. Nem a vécézésről van szó, hanem a változékony időjárás és a sok bulizás miatt megtépázott külső rendbetételéről. Az egyedi Multivanhez egy szépészeti sátrat csatoltak, ahol fodrászok és kozmetikusok hozzák újra fesztiválkész állapotba az arra járókat. A rendezvényen, ahol többek között a rádióból is ismert James Blunt ad koncertet, bizonyára szükség is van a legváltozatosabb arcfestésekre és a legmerészebb frizurákra. Természetesen mindez nem lenne teljes, ha nem lehetne profi módon megörökíteni az új külsőt, de a Volkswagen erre is gondolt: a Multivan belsejét egy fotófülkévé alakították beépített kamerával és a szükséges világítással, kifejezetten az Instagram-generáció igényeire szabva. A speciális Multivan neve 'pamper van' lett, azaz kényeztető furgon, a szokásos 'camper van', azaz kempingezésre alkalmas kisbusz helyett. Egyelőre csak a brit fesztiválon jelenik meg az ünnepi különkiadás, de remélhetőleg más gyártók is kedvet kapnak az ilyen akciókhoz, minden bizonnyal idehaza is óriási népszerűségnek örvendene egy ilyen szépészeti állomás a legnagyobb fesztiválokon. Ezzel párhuzamosan pedig arra is bizonyítékul szolgál az átalakítás, hogy a Volkswagen Multivan milyen sokoldalú, miközben a hippi fesztiválhangulatba is tökéletesen illik. Nyilván több reptéri transzferautó lesz a Multivanekből, mint kempingezős kivitel (pláne olyan színes kinézettel, mint a képeken látható darab), de azért jó tudni, hogy a szellemi örökséget továbbviszi a márka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?