Özönlenek az új AMG modellek

Akinek sok a 8 henger, akár hattal is rendelhet Mercedes-AMG GLC-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-AMG A 45-öt sorban követték a CLA modellek AMG változatai az elmúlt hetekben, sőt az elmúlt napokban, de nincs megállás, már itt is van a GLC 43 és annak kupé változata.

Néhány hete jártunk az új GLC menetpróbáján, ahol a 43-as jelölésű AMG változat is feltűnt a színen, ám most bemutatták a kissé gyengébb modellt is. A GLC 63-ban V8-as motor dübörög, ám a GLC 43 4MATIC és a Coupe „csak” egy V6-ost kap, de így sem lesz erőszűkében. A háromliteres, duplaturbós benzinmotor 385 lóerőt és 520 Nm forgatónyomatékot küld a kerekek felé, kilencfokozatú automatikus váltó segítségével. Így a 0-100-as gyorsulása 4,7 másodperc, a végsebessége pedig 250 km/h-ban limitált.
Hirdetés
Az összkerékhajtás alaphelyzetben 31-69 arányban osztja a nyomatékot az első és a hátsó tengely között és természetesen van még adaptív futómű légrugózással, ami különböző üzemmódok használatát is lehetővé teszi. Az utastérben a bőrborítású és piros cérnával varrt sportülések mellett az alumínium betétek dobják fel a hangulatot, illetve extraként rendelhető még kimondottan AMG kormánykerék is a sportosság kimaxolásához. Természetesen az MBUX infotainment rendszer sem hiányzik a fedélzetről, amely hang és gesztusvezérléssel is működtethető. Arról viszont még nincs információ, hogy pontosan mikor érkezik meg a márkakereskedésekbe és milyen számok szerepelnek majd az árcéduláján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?