Luxusterepjáró lehet a következő Mitsubishi Pajero

Állítólag igazi luxusautóval lép piacra a Mitsubishi, ha feltámasztják a Pajerót

A prémium szegmensben tervezi a terjeszkedést a Mitsubishi, a SUV-ok térnyerése új esélyt adhat egy - ezúttal luxusminőségű - Pajerónak.

A Mitsubishi kínálata erősen megcsappant az utóbbi években, de azért korai lenne még temetni a márkát. A Renault-val való összefogás új modelleket eredményezett, még ha azok csak a francia testvérvállalat átemblémázott változatai is - ilyen a Clio alapú Colt vagy a Captur alapú ASX. Teljes jogúan önálló modellje jelenleg csak egy van a japán márkának, legalábbis az itthon kaphatók közül: ez az Eclipse Cross. Ugyanakkor máshol is visszább vett a tempóból a Mitsubishi, például az USA-ban is szűkült a kínálat. Ott viszont már kapható a negyedik generációs Outlander, melynek sikere arra buzdíthatja a gyártót, hogy a hasonló szegmensekben terjeszkedjen.
Hirdetés
A Pajero ideális jelölt lenne erre a célra, a Best Car japán hírportál szerint fontolgatják is a feltámasztását. Az eredetileg komoly off-roadernek szánt Pajero gyártása néhány éve már leállt, de egy új generációval új vásárlókat tudna megszólítani a Mitsubishi. A nagyméretű, szögletes dizájnú, belül luxusminőségű, de egyébként komoly terepképességekkel rendelkező autók kifejezetten sikeresnek bizonyultak az utóbbi években: a Mercedes-Benz G-osztály mellett a Toyota Land Cruiser és testvére, a Lexus GX jó példát szolgálnak. Ráadásul házon belül is megoldható egy új Pajero fejlesztése: állítólag az eredeti, létraalvázas kialakítás nem biztosítana kellő kényelmet az első tesztek alapján, de az Outlander platformját át lehetne alakítani úgy, hogy az új Pajero még mindig megállja a helyét az aszfaltos utakon túl, de prémium minőségű menetkomfortot is biztosítson. Szintén adott az Outlander hajtáslánca, ami átültethető lenne a Pajeróba: a 2,4 literes négyhengeres a 20 kWh-s akkumulátorral kiegészülve 252 lóerőt szolgáltat. A Pajero ugyanakkor valószínűleg nagyobb lenne az Outlandernél, akár az 5 métert is megközelítheti a hossza, így az sem kizárt, hogy akár a benzin-, akár a villanymotor teljesítményét növelnék. A híreket a Mitsubishi egyelőre nem erősítette meg, de ha igaznak bizonyulnak, leghamarabb 2027-re kerülhetne az utakra az új luxus-Pajero.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?