Nálunk épül kínai autógyár egy német lap szerint

Állítólag már eldőlt, hogy Magyarországon épül egy új autógyár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meg nem erősített források szerint a kínai BYD elektromos járműipari óriásvállalat Magyarországon tervezi felépíteni első európai autógyárát.

Külföldi lapok már a magyar kormány ajtaján kopogtatnak megerősítésért, de itthonról ez még nem érkezett meg. Azonban a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerint a BYD meghozta a döntést , arról, hogy Magyarországon építik fel első európai autógyárukat, mindezt az autógyártóhoz közel álló, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állítja a német lap. Ugyanakkor a Reuters arról számolt be, hogy a BYD még mindig keresi a megfelelő helyszínt, és az év végén tesz bejelentést. Viszont Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a múlt hónapban találkozott a BYD elnök-vezérigazgatójával, Wang Chuanfuval, amikor a vállalatnál tett látogatást, arról azonban nem érkezett akkor információ, hogy bármilyen konkrét megállapodást kötöttek-e. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?