850 lóerős a legújabb Brabus E-osztály

Brabus 850 6.0 Biturbo 850 lóerővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha nem elég az E 63 AMG 557 lóereje, akkor az S verzió 585 lova lehet a megoldás. Ha az sem elég, akkor meg ott a Brabus változata 850-nel.


A Mercedes-Benz E 63 AMG aktuális változata 5,5 literes, duplaturbós V8-assal mozog. Nem éppen tohonyán. A gyárilag erősebb S kivitelt is lepipálja a Brabus most bemutatott 850 6.0 Biturbo nevű kocsija. A nevében minden benne van. A motort 5,9 literesre bővítették és 850 lóerőt hajtottak ki belőle, bár előbbi ehhez önmagában nyilván nem volt elég. Változtattak a főtengelyen, a dugattyúkon és a hengerfejeken is. Hozzájuk passzolóan cserés volt a beömlő, a kipufogórendszer, és a két turbó is. Az új komponensek sem érnének semmit egy hozzájuk írt motorvezérlő elektronika nélkül, az anyagi részeken kívül ebbe a Brabusba is belement jó pár munkaórányi programozás.
Hirdetés


Hogy ne csak a lemezek alatti változtatásokról szóljunk, meg kell említsük a karbonszálas műanyag elemekből álló aerodinamikai csomagot. Széles lökhárító, küszöbtoldatok és méretes hátsó diffúzor jár hozzá. A 20 colos könnyűfémfelnikre Continental, Pirelli és Yokohama abroncsokat lehet rendelni. A beltér a megrendelő kívánsága szerint alakítható, az anyagválasztékban a legfinomabb bőr és a karbonbetétek sora is szerepel. A Brabus 850 6.0 Biturbo külseje is brutalitást ígér, de a számháborúban is elég jó: a már említett 850 lóerős teljesítményhez 1150 Nm nyomaték társul. Váltója hétfokozatú MCT Speedshift, vele 3,7 másodperc a gyorsulása 100 km/h-ig. Hogy érzékeltessük, milyen betegmódon erős, a nála nehezebb 4Matic összekrékhajtású verzió még gyorsabb, az 3,1 alatt van százon, mert könnyebben útra tudja vinni ezt a vonóerőt. Gumi, elektronika és végáttétel függő, lehet rendelni 300 és 350 km/h végsebességet engedő programmal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?