Mustangot és Lambót törtek rommá driftelés közben a lengyelek

Egy Lamborghini Huracán és egy Ford Mustang is bánhatja a lengyel sofőrök túlzott magabiztosságát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik karambolt egy autós találkozóról távozó sofőr okozta, míg a másik egy teljesen üres útszakaszon találta el a falat.

Megvadultak a lengyelek: két nap alatt két sportkocsit is összetörtek. Az első eset egy autós találkozón, azaz annak végén történt, amikor egy régebbi Ford Mustang tulajdonosa látványosan el akarta hagyni a helyszínt. A Bandyta z kamerką YouTube-csatornájára feltöltött videón az látszik, ahogy június 4-én vasárnap egy közép-lengyelországi településen, Tomaszów Mazowieckiben a járókelők szemei által kísérve több Ford is rákanyarodik egy egyenes útra. Itt a forgalom előzékenyen meg is áll, talán mert nem volt más választása az arra járó autósoknak, vagy talán mert ők maguk is látni akarták az eseményről távozó autócsodákat. Már az első Ford, egy F-150-es is csikorgó kerekekkel lódult neki, ezt még megúszta a szembejövő kocsisor elején lévő autó, ami történetesen szintén egy Ford.
Hirdetés
A régebbi Mondeo mintha még tolatna is néhány centit előzékenyen - vagy óvatosságból - a pick-up bátor elindulása láttán, de sajnos hiába. A soron következő Mustang nem tudott megbirkózni a túl nagy gázfröccsel, és a driftelős elindulás kanyarja nem adta ki. Így frontálisan a Mondeóba rombolt, a járókelők intenzív "ó"-zására. Hogy aztán mi történt az autókkal, nem tudjuk, de legalább láthatjuk, ahogy sértetlenül (maximum sértve) száll ki az áldozat Fordból a sofőr.
Hirdetés
Másnap aztán tovább szedték áldozataikat a lengyel sofőrök, hétfőn egy nagyságrendekkel drágább kárt sikerült összehozni. Itt sem autóstalálkozó, sem szembejövő forgalom nem volt, mégis meglett a baj. A Mustanghoz hasonlóan itt is egy szépen driftelős kikanyarodással egybekötött elindulás lett volna a cél, csak hát egy Lamborghini Huracán EVO 630 lóerején nem egyszerű úrrá lenni. Pedig itt még az összkerékhajtás is dolgozott a tragédia elkerülésén, de hiába. A túlzott korrekció 180 fokos fordulattal a padkának és utána a kavicsfalnak repítette a sportkocsit. Az incidens után készült videón látható, hogy az első lökhárító több helyen eltört, de ami ettől nagyobb baj: csúnyán félre áll a jobb hátsó kerék, így akár a futóművet is érhette kár. A Carscoops szerint 200 zloty bírságot kellett fizetnie a sofőrnek a mutatványért, ami valószínűleg a legkisebb problémája jelenleg. Az autó oldalán még egy "minden hozzáállás kérdése" matrica is díszelgett, de ezen a baleseten nincs mit szépíteni, akárhogy is áll hozzá az ember. Mindkét eset tanulsága: ésszel bánjunk a lóerőkkel!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?