Fokozatmentes automatát kap az új Civic Type R

Ez év végén jöhet a CVT-s Honda Civic Type R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összkerékhajtás nélkül és fokozatmentes automataváltóval érkezhet év végén a következő Honda Civic Type R. Kicsit felhúzzák a motorját.

Megerősítették a Hondánál, hogy valóban fokozatmentes automataváltót kap a Honda Civic tizedik generációjából készülő Type R. Igaz, nem alapáron, csak rendelhető extraként, a hatfokozatú manuális egység helyett. Az efféle kompakt ragadozóknál is egyre divatosabb duplakuplungos automatáról pedig továbbra sincs szó a Civicben. Szintén nem számíthatnak összkerékhajtásra a modell rajongói, vagyis a kétliteres turbós motor teljesítményével az első kereknek kell megbirkózniuk.
Hirdetés
A teljesítmény nem változik érdemben, talán néhány kósza lovat még beterelnek a ménesbe a mérnökök, de ugyanúgy valamivel több mint 300 lóerő várható, mint a mostani modellben. A Civic Type R már ez év végén megérkezhet a tengerentúlra, bár hozzánk még a polgári változatok sem jutottak el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?