Hamburg meglépte a dízelmotoros autók kitiltását

Hamburg két utcájában lép életbe a dízelautókat érintő tiltás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Németországban nem csak ijesztgettek a dízelmotoros autók kitiltásával. Már az első konkrét lépéseket is megtették, igaz még csak Hamburg két utcáját érinti a tiltás.


Németország második legnagyobb városában ki fogják tiltani a legszennyezőbb dízelmotoros autókat, és ez most már nem csak a távoli jövőbe vesző fenyegetés. Az 1,8 millió lakosú Hamburg két központi utcájában ugyanis május 31-től megtiltják a behajtást azoknak a dízelmotoros járműveknek, amelyek nem Euro6 minősítésűek. A döntést már előrevetítette az a februári végzés, amellyel a német legfelsőbb bíróság lehetővé tette Stuttgart és Düsseldorf számára a korlátozás bevezetését. Ennek alapján a helyi hatóságok célzott tiltásokat vezethetnek be annak érdekében, hogy a levegő szennyezettségét visszaszorítsák és összhangba hozzák az uniós szabályozással. Persze kikötötték, hogy a nagyobb területekre kiterjedő tiltások esetén megfelelő mennyiségű időt kell hagyni, hogy felkészülhessenek az érintettek.
Hirdetés

A hamburgi tiltás a Stresemannstrasse körülbelül 1600 méteres szakaszára vonatkozik, ahol érdekes módon csak a 3,5 tonnás vagy annál nagyobb járművek érintettek. Emellett a Max-Brauer-Allee 580 méteres szakaszán is bevezették a korlátozást, ott viszont minden Euro6-nál régebbi minősítésű autóra. Mindkét szakasz az Altona nevű kerületben található, amely a város nyugati felének forgalmas részén található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?