Újabb Lexus RZ variánsok érkezhetnek hamarosan

Három új teljesítményszinttel is elérhető lesz a Lexus RZ, ha hihetünk a levédett modellneveknek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lefelé és felfelé is bővülhet a jövőben a Lexus elektromos SUV-jának kínálata, akár az 500 lóerő sem elképzelhetetlen.

A Lexus a közelmúltban dobta piacra új villanyautóját, az RZ SUV-ot, melyből jelenleg egyetlen változat érhető el. Ez a 450e, ami 313 lóerőt ad le az első, 150 kW-os és a hátsó, 80 kW-os villanymotorokon keresztül, természetesen mind a négy keréken. Ez tisztességes teljesítmény, a 100 km/h-s sprintet 5,3 másodperc alatt abszolválja a városi terepjáró, ami 28 millió forinttól indul. Ha viszont valakinek ettől többre van szüksége, annak hamarosan erősebb RZ-t is lehet majd vásárolni.
Hirdetés
Legalábbis a CarBuzz által kiszúrt védjegyek a fentieket támasztják alá: a Lexus levédette az RZ500e és az RZ550e modellneveket. RZ Sport Concept néven a Lexus korábban is mutatott már be sportos RZ-t, de azt nem erősítették meg, hogy meg is valósul. Sőt, azt konkrétan ki is jelentették, hogy F Sport kivitel nem lesz az RZ-ből, ennek ellenére most mégis az erősebb variánsok felé bővítenének. Az 500e akár a hátsó, 80 kW-os motort cserélhetné egy második 150 kW-osra, az 550e pedig még ettől is durvább lehet: más autógyártóknál láthattunk már három villanymotoros kialakítást (egy elöl, kettő hátul), a csúcsverzió akár ilyet is kaphat. Ha valóban lesz 550e, akkor valószínűsíthető, hogy 500 lóerő feletti összteljesítménnyel rendelkezik majd. Persze nem csak a motorok számát és erejét lehet változtatni, az akkumulátor kapacitását is átvariálhatják. A 450e-ben egy 71,4 kWh-s telep van, ami jó esetben 400 km-es hatótávot tesz lehetővé - ez a riválisok (például a Tesla Model Y) értékeit elnézve nem túl versenyképes, az 500e vagy az 550e akár ilyen téren is javíthat. Ezzel párhuzamosan új belépő szint is érkezhet, a Lexus ugyanis szintén levédette a 350e modellnevet. Ez a kisebb teljesítmény és az alacsonyabb hatótáv mellett mérsékeltebb árcédulát is jelenthet, ha Magyarországra is jut a 350e-ből, akár 25 millió forintig is leengedhetik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?