Múlt héten is repkedtek a százezer forintos gyorshajtási csekkek

Jász-Nagykun Szolnok vármegyében egy Mercedest 390 ezer forintra büntettek

Nem csak a pénztárcája miatt bosszankodhatott az az autós, akit Tószeg belterületén fotóztak le 129 km/órával a rendőrök. A Mercedes sofőrje mellett Bács-Kiskun vármegyében sem sikerült mindenkinek értelmeznie az 50 km/órás sebességlimitet.

Önmagában is felelőtlen a gyorshajtás, hiszen a sebességkorlátozásokat nem kedvtelési célból találták ki, de különösen meggondolatlan cselekvés, ha mindezt lakott területen belül követi el valaki, ugyanis ebben az esetben hatványozottan igaz, hogy mások életével (is) játszik az elkövető. Múlt hét pénteken egy Tószeg belterületén haladó Mercedes egészen extrém mértékig fokozta ezt, pechére a traffipax előtt. A mérőműszer szerint az autós 129 km/órával haladt el előtte az 50 km/órás korlátozás ellenére. Tavaly szemptember óta ha valaki 75 km/óránál gyorsabban halad egy 50-es szakaszon, akkor a maximálisan kiszabható 390 ezer forintos büntetést érdemli, amit az említett Mercedes sofőrje meg is kapott, ám nem úszta meg ennyivel, mert a járőrök még meg is állították, így 8 büntetőponttal is "gazdagodott".
Hirdetés
Szolnok vármegye mellett Bács-Kiskunban is ellenőrízték az autósokat, és itt is akadt néhány extrém gyorshajtó. Soltvadkerten egy Volkswagent és egy Volvót kapott lencsevégre a traffipax: előbbi 96, míg utóbb kerek 100 km/órával közlekedett lakott területen belül. Jakabszálláson már egy BMW-ről készült 117 ezer forintot érő fotó, a felvétel alapján éppen előzés közben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?