700 lóerő feletti E 63 AMG Mercit alkotott a Performmaster

Komoly erő- és nyomatéktöbbletet kapott a Mercedes-AMG E 63

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Némi szoftveres módosítás után több mint 700 lóerőre izmosította a német tuningcég a leköszönő E 63 AMG Mercedest.


Külsőleg nem sokban különbözik a Mercedes E-osztály legizmosabb kivitele a gyári változattól. A lényeges átalakítások elsősorban a motorháztető alattiak. A leköszönő 5,5 literes duplaturbós V8-as 585 lóerős teljesítménye és 800 Nm-es forgatónyomatéka még tovább nőtt. A tuning után 702 lóerő és 1000 Nm forgatónyomaték áll rendelkezésre. Menetdinamikai adatokról sajnos nincs információ, a 0-100-as sprint viszont minden bizonnyal rövidebb időt vesz igénybe, mint a gyári 3,6 másodperces érték. A végsebesség korlátozást is kiiktatták, 250 km/h helyett akár 320 km/órával is hasíthatunk.
Hirdetés

Azok, akik inkább megvárják az új modellt, jó ha tudják, hogy 2017 előtt nem fog érkezni az AMG változat az új E-osztályból. A motorból pedig elvesznek 1500 köbcentit, így már csak 4,0 literes lesz. A V8-as hengerelrendezés és a dupla turbó megmarad, a teljesítmény 580 lóerőnek ígérkezik, melyhez akár 4MATIC összkerékhajtást is rendelhetünk majd. Az új, műszerfalával már múlt héten látott E-oszály jövő hónapban, a Detroiti Autószalonon mutatkozik be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:11
    Permalink

    Nem tőlem kapja, úgyhogy nekem mindegy. De itthon és külföldön is hemzsegnek az igényes építések szakmai és az utca embere szemével is, ne egy tuningbox legyen már hír… Ráadásul itt most ugye nincs mit, de ha véletlenül lenne, akkor is “kifelejtődnek” a módosítások részletei.

  • 2017.10.28. at 10:11
    Permalink

    Már nem is tudom, hogy iksztomi fantáziája vagy az ilyen (finoman laikus) tuningcikkek bírnak nagyobb hírértékkel, de gyanítom a cikket tovább tartott megírni mint bekötni egy ilyen boxot. Mert amúgy az, és a teljesítmény is “hasraütésre” annyi. Ez már 2000 elején is gagyi kategória lett volna, újságírás terén is…

Vélemény, hozzászólás?