A Škoda Enyaq elektromos kempingautónak is tökéletes

Luxussátor került a Škoda Enyaq tetejére, a csomagtartójába pedig egy minikonyha

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kempingezés tökéletes, ha egy természetközeli autózásra vágyunk, a Škoda megoldásával pedig a környezetet sem terheljük kirándulásunk alatt.

Az Egyesült Királyságban még ma is népszerű a lakóautózás, főleg a tengerpartok környékén. Itt nem is feltétlenül a komplett házzal felérő monstrumokra kell gondolni, hanem azokra az alapvetően hétköznapi autózásra is alkalmas kisbuszokra és egyterűekre, melyek néhány embert képesek egy-két éjszakára elszállásolni. Elektromos verzió ezekből egyelőre nem túl gyakori, de a Škoda most megmutatta, hogy az Enyaq erre is teljes mértékben alkalmas. Sajnos egyelőre csak egyetlen példány készült el az Enyaq FestEValból (ahol az EV természetesen az elektromos autóra utal), ugyanakkor az átalakítást egy cseh cég, az EGOE végezte, akik kellő érdeklődés esetén talán piacra is dobják terméküket.
Hirdetés
A speciális Enyaq összesen négy felnőtt számára kínál fekvőhelyet: kettőt a beltérben, lehajtott hátsó ülésekkel, kettőt pedig a tetőpanelen, a Škoda által luxussátornak nevezett részben. A csomagtérajtót kinyitva először nem sok minden tárul elénk, a padlóba ugyanis diszkréten illeszkedik a kihúzható panel, melynek gáztűzhelyén sütni-főzni lehet - még egy összehajtható csaptelep is helyet kapott itt. Emögött található a már említett fekvőrész, ami stílusos narancssárga kárpitozást kapott. Odabent a kényelmet az Enyaq többszínű hangulatvilágítása fokozza. A tetőboxban egy összehajtható sátor kapott helyet, aminek hálós ablakából akár a tengerpartot, akár az éppen zajló koncertet is lehet élvezni. Oldalról közelíthető meg a sátor, az autóhoz rögzíthető létra könnyű feljutást biztosít - persze nem árt vigyázni a karosszériára. Mindössze néhány percig tart összerakni vagy szétszedni a szerkezetet, melynek belsejében egyébként napelemes ventilátor és lámpa is található. Mindez ráadásul úgy lett megtervezve, hogy illeszkedjen az Enyaq aerodinamikus kialakításához. A csomaghoz tartoznak még az összehajtható kempingszékek is. Ha pedig véget ért a fesztivál, az autó fedélzeti wi-fijével és hangszóróival lehet folytatni a bulit.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?