Elsöprő többségben a német használt autók a magyar piacon

Még mindig Németország a legnépszerűbb használt autó importforrás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy friss kutatás szerint a Magyarországra érkező használt autók túlnyomó többsége még mindig a németektől érkezik, de más országokból is szívesen importálnak járműveket a magyarok.

Köztudott, hogy Magyarországon, a használtautó-piacon rengeteg eredetileg Németországból származó autó talál gazdára, ezt pedig megerősíti a carVertical friss kutatása is. A közétett adatok alapján a hazai használtautó-piacon minden tíz járműből négy a németektől származik, ezzel ők rendelkeznek a legnagyobb piaci részesedéssel. A carVertical autóipari szakértője szerint a jelenség azzal magyarázható, hogy a német autók jól karbantartott járművek hírében állnak, és sokan úgy tartják, a németek jobban is vigyáznak az autóikra. Továbbá a kedvező éghajlati adottságok is a közép-európai ország mellett szólnak, hiszen a skandináv vagy a mediterrán régióval szemben Németországra nem jellemző a szélsőséges időjárás, amelyet egyetlen autó sem visel jól. Ezzel szemben a második legnépszerűbb Olaszországban a nap jelenti a legnagyobb ellenséget, legalábbis a járművek számára, ugyanis az erős UV-sugárzás miatt hamar kifakulnak a fényezések. A skandináv országokban viszont már nem a nap, hanem a hó, a fagy, és a rendszeresen sózott utak jelentik a legnagyobb gondot, ugyanis ezek nagymértékben elősegítik a rozsdásodást.
Hirdetés
Persze a kereskedők rendszeresen ferdítenek az autó előéletével kapcsolatban, így nehéz kiszűrni a problémás régiókat is. További nehézség, hogy még az Európai Unión belül sem megszokott a tagállamok között az adatszolgáltatás a használt autók tekintetében, ezért van lehetőség az ügyeskedésre. A Market Transparency Index szerint pedig élnek is ezzel a lehetőséggel a kereskedők, hiszen a carVerticalon lekérdezett autók 12,7 százalékának hamisított a futásteljesítménye, 55 százalékát pedig érte korábban kisebb-nagyobb baleset.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?