Így néz ki az M2-es üldözés után a rendőrautó

Megmutatta a rendőrség az üldözésben résztvevő járműveket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az M2-esen történt autós kergetőzést sem az üldözött Mercedes E-osztály, sem a üldöző Škoda Octavia nem úszta meg ép bőrrel.

Ahogyan arról beszámoltunk, az M2-es autópályán egy rendszám nélkül száguldozó Mercedest állított meg két rendőrautó úgy, hogy a menetirányokat elválasztó betonfalnak szorították a szabálytalan autóst. A BRFK a Facebook oldalán közölt fotókat a sérült autókról, a felvételek alapján pedig a Mercedes E-osztály sínylette meg jobban a kergetőzést.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.08.02. at 19:47
    Permalink

    “Nem lesz olcsó a rendőrautó javítása…”
    Szerintem az elkövető pont ki tudná fizetni, nehogy már a biztosítónak vagy az adófizetőknek kelljen.

  • 2023.08.04. at 02:00
    Permalink

    Hihetetlen, hogy kis hazánkban ilyen agresszív erőszak előfordulhat.
    Illik hozzá a felirat a rendőrkocsi oldalán: “Szolgálunk és védünk.” De kit is védtek meg ezzel az akcióval? Talán a munkanélküli karosszéria lakatosokat?

    A rendőr valószínűleg régóta pikkelhet a papucsos menekülőre. Szerencse, hogy fejbe nem lőtte, mint a francia zsaru tette. (Nálunk persze akkor sem demonstrálna senki.)

    Talán sok amerikai akciófilmet nézhetett az egyenruhás főhős, és eszébe sem jutott, hogy emberek életét veszélyezteti csupán arrogáns önérzetből és túlkapásból. ( A szerencsétlen rendőrnő is úgy szállt ki az autóból, hogy azt sem tudta, hol van).
    Megtörténhetett volna könnyen, hogy átesik a Merci a másik oldalba és tömegszerencsétlenséget okoz. Egyáltalán megéri ez a roncsderbi a rendőrségnek? Egy jó ügyvéddel még fizethetnek is a papucsos menekülőnek.
    Persze a mundér becsülete fontos… Védeni fogják foggal körömmel a törvénytelen akciózókat és megjutalmazzák a fegyverrel hadonászó főhőst.

    • 2023.08.07. at 12:35
      Permalink

      Úgy írsz véleményt, mintha ott lettél volna!
      A következő szavakat használod: “valószínűleg”, “talán”, “megtörténhetett volna”, “védeni fogják”, ezek feltételezések, ám konkrét konzekvenciát vonsz le.
      A “mi lett volna ha” kezdetű gondolatoknak sok értelme nincs, mert soha nem derül ki, mi lett volna ha a rendőrök nem ezt teszik. Pl. ha a gyorshajtó elveszti uralmát az autója fölött és ezért ütközik egy ártatlan autóssal és az meghal?
      Hagyjuk a rendőr tenni a dolgát! Vizsgálják meg mit csinált jól, azért dicsérjék meg, amit meg lehetett volna jobban, abból meg tanuljanak! De ne mi mondjuk meg “csóró” rendőrnek minden esetben mi a dolga! Én is tudnék sok embernek tanácsot adni, mit kéne a munkája során jobban csinálni, pláne olyankor, amikor fizetek érte. 🙂
      Minden egyes eset egyedi és maradjon meg a rendőrnek az intézkedési joga és legyen úgy, hogy ha egy rendőr meg akar állítani – bármikor, bármiért – akkor az én dolgom annyi, hogy megállok és megvárom az intézkedését, aztán megyek tovább. Ha meg nem állok meg, viseljem a következményét, akkor is rettenetesen jó indokom van, miért nem álltam meg.
      És akkor részemről is feltételezés: ha régóta úgy működnénk, hogy a rendőr, a rend őre és értem, nem ellenem van, lehet, hogy sokkal kevesebben mernének szembe menni az intézkedéseikkel, nem bízva abban, hogy jogilag majd úgyis ki lehet magyarázni.

    • 2023.08.21. at 18:36
      Permalink

      Az ilyen hozzászólók félnek, hogy a rendőrség mer intézkedni és esetleg klímahisztizőket, lgbtqxyzabcd-aktivistákat és egyéb lipót mezei szökevényeket is oda tesznek majd, ahová valók. Hála az égnek lekapcsolták Csaba tezsvírt, ideje volt már, hogy a környék megszabaduljon egy időre a többszörösen, szándékosan szabályt szegő egyéntől. Az anyagi kárt majd megtéríti szépen a rendőrségnek, vagy a biztosítónak és jó napot. Jogsi nélkül, rendszámtalanul közlekedett, mégis mit várt? Remélem a rendőröknek legalább egy kitüntetés jár. A társadalom normális többségétől biztosan megkapta már az elismerést, a maradék rinyamester pedig szégyellje magát!

  • 2023.08.05. at 09:54
    Permalink

    Ezt az álszent nyilas hozzászólást de ha neked van valami gondod biztos rinyalnál hogy a rendőr miért nem teszi a dolgát egy szégyen vagy.Nagyon szép munka gratulálok a rendőröknek jól tették amit tettek.Az autósok meg ha nem ilyen erőszakos gyökerek lettek volna akkor értelem szerűen mivel látható volt ,hogy bizony helyzet van illett volna lemaradni és evvel segiteni a munkájukat ,hogy ne lehessen belőle gond.Csak hát ebben az országban a közlekedés kultúra az egymás iránti tisztelet és segítőkészség a béka segge alatt van.Ezen kellene elgondolkodni nem ilyen faszságokat írogatni te idióta

  • 2023.08.05. at 10:30
    Permalink

    Ez egy igazán “elfogulatlan” írás! De azért megkérdezném a kedves szerző urat, hogy mi lett volna, ha hagyják tovább száguldozni az embert? Mennyivel veszélytelenebb az, ha hagyják 200-al száguldozni a forgalomban?! Melyik a jobb? Ha viszonylag alacsony sebességnél leszorítják, vagy száguldanak a forgalomban? Kicsit talán gondolkodnia kellene, mielőtt ilyen idióta, hangulatkeltő írást kiad a kezéből!

Vélemény, hozzászólás?