Másfél millió forintos fényszórókért vágtak szét egy Porschét

Németországban új szintre emelték a lopást: egy Porsche fényszóróit vitték el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A feltűnő autóknak bizony az az átka, hogy a tolvajoknak is könnyen szemet szúrnak, és néhányuk nem fog az autó feltörésével vacakolni, egyszerűen csak kivágják a legértékesebbnek vélt alkatrészeket.

Úgy tűnik, a katalizátorok önkéntes újrahasznosítása már a múlté, és inkább a magasabb profittal kecsegtető alkatrészekre ácsingóznak a tolvajok. Ezt tapasztalhatta meg a saját bőrén az a Porsche Taycan Corss Turismo tulajdonos, akit reggel az autójához érve kellemetlen meglepetés ért a németországi Düsseldorfban. A bűnözők az igencsak értékes első fényszórókat vitték el az autóból, ezzel jelentős anyagi kárt teremtve a karosszériában, hiszen mindkét oldalon több darabba is felvágták a világítótestek környékén - szúrta ki a fotókat az Autoevolution.
Hirdetés
A Redditre felkerült képek alapján az eset már csak azért is elkeserítő, mert a tolvajok lehettek bármilyen rutinosak, biztosan nem öt perc alatt intézték el ennyire csúnyán a Taycant, így valakinek szemet kellett volna szúrjon, hogy nem a zöld fényezésű autó tulajdonosai végeznek karbantartást. Azt nem tudni, hogy a biztosító fedezi e a kárt, de a helyreállítás valószínűleg forintba kifejezve biztosan több millió forint lesz, hiszen csak egy pár fényszóró 3 millió forintról indul, és akkor még nem esett szó a karosszérián keletkezett sérülésekről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?