“Spiccesen” indult a Duna-partra a Stilóval, borulás lett a vége

Rémisztőek a képek a fejre állt Fiatról, de szerencsére nem lett komoly sérülés az esetből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, a magát depressziósnak és spiccesnek valló nő a szonda és a szakértők szerint valójában ittas volt, amikor tetőre tette a vasat tavaly decemberben. Mutatjuk, mire jutottak az egyenruhások az ügyben!

A 35 éves, három gyermekes érdi nő elmondása szerint a már reggel kezdődött rossz hangulatát, depresszióját akarta alkoholba fojtani. Napközben így elfogyasztott "néhány" cidert, majd késő délután fejjel lefelé állt meg autójával az árokban. Kicsit spiccesnek érezte ugyan magát, de úgy vélte, képes elautózni a Duna-partra, majd haza.

Ez viszont aligha mentség, Magyarországon nem mérlegelés kérdése az ittas vezetés, zéró tolerancia van.

Az érdi nő esetéből is jól látszik, hogy miért: még odafelé, a 6-os főúton haladt, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, lehajtott az útról és felborulva állt meg az árokban. Szerencséjére könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, senkivel nem ütközött, senki másnak nem okozott sérülést, de ez elsősorban nem rajta múlt. A sofőrt természetesen a helyszínen megszondáztatták. Bár ott 1,16-os eredményt mutatott a műszer, a későbbi minták vizsgálatából a szakértő megállapította, hogy a nő vérében 1,86 és 1,98 ezrelék között lehetett az alkoholkoncentráció, amely jóval több, mint spicces érzés, közepes alkohol befolyásoltságnak felel meg. A 35 éves asszonynak így járművezetés ittas állapotban vétség miatt kell felelnie. Esetének tanulsága nem újdonság: ittasan vezetni nem éri meg. Legyen az szerinted bármennyire kevés alkohol, ha megittad, ne ülj autóba. Ne csak a szabályok miatt, hanem mert így biztosan elkerülhetőek a hasonló, ittas vezetésből eredő balesetek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?