Kínában is tudnak 1300 lóerős autót építeni

Újra bizonyították a kínaiak, hogy tudnak, ha akarnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európában egyelőre ismeretlen márka, de nem véletlenül, hiszen a kínai HiPhi kizárólag a prémium szegmensben kíván versengeni - erre újabb remek bizonyíték a most bemutatott hiperautójuk.

A HiPhi történetéről szóló könyvet nem érdemes a boltok polcain keresni, hiszen a márka mindössze 2017 óta létezik. Ez idő alatt három modellt mutattak be, ebből kettő típus Európában, Németországban és Norvégiában is kapható. A Human Horizons égisze alatt futó vállalat összes autójának egy betűs nevet választottak, és nincs ez másként a hiperautójukkal sem, amely egyszerűen az A jelölést kapta.
Hirdetés
A futurisztikus modell a márka Z megjelölésű "kupéjára" hajaz, csak sokkal extravagánsabb megjelenéssel rendelkezik. Könnyű azonban megkülönböztetni a kettőt, hiszen az A egy esztétikus hátsó szárnnyal, és rengeteg nagyra nyitott légbeömlővel érkezik, nem beszélve az ajtópaneleken lévő "képernyőről". Az igazi sokkhatás azonban mégsem a küllemet pásztázva éri az embert, hanem a technikai adatokat bogarászva. A márka állítása szerint kerek 2 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/órára gyorsulni, az elméleti végsebessége pedig 301 km/óra. Ennek eléréséről három villanymotor gondoskodik, ezekből egy elöl, míg kettő hátul hajt, összteljesítményük 1269 lóerő. Az áráról egyelőre nem tudni semmit, de az már biztos, hogy 2025-ben kerül a kereskedésekbe, azt azonban nem részletezték, hogy Európába is eljut e az A hiperautó.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?