10 darab készül a legújabb Ferrariból

A Ferrari japán piaci megjelenésének 50. évfordulójára készült a J50

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges kiadással ünnepli japán piaci megjelenését a Ferrari, egy különálló modell készült az alkalomra. A J50 eddig nem alkalmazott formai megoldásokkal érkezett.


Annyira szereti japán vásárlóit a Ferrari, hogy külön modellt készítettek szigetországi jelenlétük 50. évét ünnepelve. Íme a Ferrari J50, ami a lemezek alatt valójában egy 488 Spider, de annyira más, hogy ezt elsőre meg sem lehetne mondani. Formailag nagyban különbözik attól, amit a Ferrari mostanában képvisel, egészen különleges megoldásokat alkalmaztak. A két első vízszintes lámpatest, az orrától vízszintesen bevágott karosszéria, valamint az F50-et idéző légbeömlők a csomagtérajtón egészen látványos külsőt adnak. Nem is beszélve a hátsó dupla kerek lámpákról, amilyeneket utoljára az F430-on láttunk.
Hirdetés
Egészen különlegesek a hátrafelé csapott oldalsó ablakok is, valamint a nyitható tető sem az eredeti megoldás szerint működik. A 488 Spiderhez képest a J50 teteje két darab karbonszálas műanyag elemből áll, amiknek az ülések mögött van hely. A technikai adatokról sokat nem árultak el, csupán annyit, hogy a V8-as duplaturbós, középre beépített motor 20 lóerővel erősebb, így a J50 690 lóerős. Bent kevés a változás, különleges szegést kapnak a kárpitok és az ülések. A J50 később igazán drága lehet, nem csak különleges formaterve miatt, hanem mert csupán 10 darab készül belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?