10 millió forintot kérnek ezért az Opel Kadettért, vinnéd?

Az alapoktól építették újra ezt az 1973-as Opel Kadettet, 10 milliót kérnek érte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljesen szétbontották, szinte mindent kicseréltek benne, most pedig old timer rendszámmal árulják ezt az Opel Kadettet, amiben még csak 5 ezer kilométer sincs.

Talán közhely de ebben az esetben különösen igaz, hogy egy autó értékét akkor értjük meg igazán ha megismerjük a történetét. Mondani sem kell, 50 év hosszú idő, így a szóban forgó Opel Kadettnek volt ideje beérni. Jelenkori pályafutása ennek a konkrét példánynak 7 és fél évvel ezelőtt indult, amikor a mostani tulajdonosok fél évnyi keresgélés után akadtak rá Szlovéniában. Akkor egy sima Kadett volt, ráadásul nem is a jelenlegi fényezésében, de a videóban elhangzó információk alapján már akkor eldöntötték hogy elkészítik a ralis változatot. A felújítás másfél évig tartott, azóta old timer rendszámmal, illetve muzeális jármű tanúsítvánnyal rendelkezik az autó. Jelenleg 3800 kilométerrel hirdetik a Kadettet, ezt pedig nagyrészt autós találkozókon, illetve retró autóknak tartott időfutamokon pakolták bele.
Hirdetés
Az autó restaurálásáról fotósorozat is készült. A Használtautó.hu hirdetése szerint több mint 300 felvételen örökítették meg a folyamatot, ezekből a képekből pedig néhányat látni is a csatolt videóban. Ezek tanúbizonysága szerint az autót teljesen karosszériáig bontották és onnan az egészet újraépítették, természetesen az eredeti stílusjegyeket megtartva. A Kadett visszakapta az eredeti, gyári fényezését a korábbi zöldes árnyalattal szemben, az oldalakon futó fekete díszcsíkok a motorháztető fekete fényezésével együtt pedig valóban klasszikus raliautó hatását keltik. A motorháztető alatt egy 4 hengeres, 1.2 benzines erőforrás mozgatja a 790 kilogrammos karosszériát 59 lóerővel és hátsókerék-hajtással, 4 sebességes manuális váltóval.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?