100 éves a Chevrolet

100 éves évfordulóját ünnepli a Chevrolet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Magát ünnepli, de SOS gyermekfalukat ajándékoz és villanyautót hoz Európába a 100 éves Chevrolet.

Lényegében egész évben 100 éves születésnapját ünnepli a Chevrolet, de a márka számára a valódi évfordulót a mai nap jelenti, ugyanis a Svájcból emigrált Louis Chevrolet és az iparos, illetve feltaláló Billy Durrant 1911. november 3-án jegyezte be az Egyesült Államokban a Chevrolet márkát.
A siker hamar megjött, a mára arannyá nemesedett, csokornyakkendős emblémát 1914-ben már egy jól termelő detroiti gyárt termékeire aggatták, s mára a világ 140 országában jelen lévő Chevrolet a világ negyedik legnagyobb példányszámú márkája lett, a 2010-ben értékesített 4 millió példányos volumene olyan keresletet jelent, mintha egyetlen kereskedés minden hetedik másodpercben autót adna át.
Hirdetés

A centenáriumi napra természetesen bőven készültek a gyáriak. Ma került forgalomba az Opel Ampera Chevrolet emblémás megfelelője, az elektromos Chevrolet Volt Európában (egészen pontosan a belga, francia, német, holland és svájci piacokon), illetve a Chevrolet képviselői ma adták át az SOS Gyermekfalu számára az idén ajándékozott 100 autó utolsó két példányát. Centenáriumi évében ugyanis a Chevrolet sok összejövetelt szervezett, de nem azért, hogy születésnapi ajándékokat kapjon, hanem inkább ő adományozott, többek között száz darab új Chevrolet autót – a Spark városi kiskocsitól a hétüléses Orlandón át a Captiva SUV-ig – európai, üzbegisztáni, dél-afrikai, lesothói és izraeli SOS Gyermekfaluknak. November 3.-án, azaz ma az olasz főváros határában rendezett ünnepségen adta át a Chevrolet a 99. és a 100. kocsit a római SOS Gyermekfalunak.

A több helyszínen tartott jubileumi megemlékezés keretében a képzőművészeket régóta támogató Chevrolet a cégalapító szülőhelyén, azaz a svájci La Chaux-de-Fonds városában, annak Parc de l'Ouest parkjában állíttat köztéri emlékszobrot, ki más, mint Louis Chevrolet számára. Az alkotás még nincs kész, hiszen ismert művészek négy csoportjának versenye dönti majd el, ki lehet az alkotó. A győztes művet 2012. márciusában választja ki a zsűri, amelynek tagjait La Chaux-de-Fonds, a Chevrolet, az Egyesült Államok svájci és liechtensteini követsége, valamint a Svájci Szövetségi Művészeti Bizottság jelöli. Az állandó jelleggel felállított szobor városképi elemként emlékeztet majd az UNESCO által kulturális világörökségi helynek minősített La Chaux-de-Fonds egyik leghíresebb szülöttére és a nevét viselő márkára, mely az elmúlt 100 évben 209 millió autót készített.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?