1000 lóerős Aventador a Novitectől

Még durvábbra húzta a Novitec a Lamborghini Aventadort

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komoly tuningcsomagot kínál a Lamborghini Aventadorhoz a német Novitec Torado műhely. A középmotoros sportkocsit aerodinamikai készlettel ruházták fel, és nem mellesleg kapott plusz 300 lóerőt.


Kevés tuner vállal ekkora izomépítést, ám a Novitec nem kispályás, a 700 lovas V12-es a beavatkozás után 1000 lóerős lett. Ennek érdekében külső segítséghez, kettős kompresszorhoz folyamodtak.
A légterelőket és a különböző kiegészítőket az autó színére fényezik, de arra is van lehetőség, hogy attól elütő, kontrasztszínekben vagy a karbonszálakat pőrén megmutatva pompázzanak. Ezek nemcsak az autó kinézetét határozzák meg, hanem a stabilitását, az úttartását is jelentősen befolyásolják, javítják. Az első szpojler kétrészes (jobb és bal oldali) egységből és egy központi légterelő idomból áll. A tetőn és a csomagtérfedélen is találunk aerodinamikai elemeket, a hátsó, két állásba állítható szárny pedig hatalmas erőt képes leszorítani. A készletet hátsó diffúzor egészíti ki, de kívánságra egy még hatékonyabb dupla diffúzort is felszerelhetnek az Aventador farára. A motor levegőztetéséről nagyobb légbeömlők gondoskodnak.
Hirdetés

Az NL1 fantázianevű háromrészes könnyűfém felnik egyediek, teljesen kitöltik a kerékjárati íveket. Az első tengelyen 9Jx20 méretű kerekeket szereltek 255/30 ZR 20 Pirelli P-Zero nagy teljesítményű gumikkal, hátul 355/25 ZR 21 köpenyek várják, hogy a 13Jx21 méretű felnik az aszfalthoz tapasszák. Az Aventador sportfutóművének a magassága és a keménysége egyaránt állítható, kívánságra a Novitec Torado szakemberei sportrugókat szerelnek be, amelyek 30 milliméterrel viszik közelebb az úthoz a Lamborghinit.
Kipufogórendszere három és fél csőben ér véget, ez a különleges, egymásba csatlakozó megoldás motortuning nélkül is választható. Acélból készülhet, de felárért a Forma-1-ben használt könnyített iconel ötvözetből is legyártják. Ilyen szinten elvárás a kipufogót megkerülő szelep, amely a középkonzolról kapcsolva üvöltő vadállattá változtatja az amúgy sem szelíd Aventadort. A csomaghoz könnyebb és hatékonyabb sportkatalizátor is tartozik. A tuning révén a lóerőtöbblet mellett 26 kilós fogyókúrával számolhatunk, így az óriási teljesítmény még ijesztőbb.
A utasteret is átszabták: ahol lehetett, szénszálas anyagokat alkalmaztak, a bőr és alcantara borítás színének és anyagának a kiválasztása a leendő tulajdonos feladata, a hifit a svájci Revox fejlesztette kifejezetten az Aventador belső teréhez igazítva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?