106 kilométer elektromosan, ennyit tud az új Mercedes GLE!

Plug-in hajtásláncával nagyot lépett előre a Mercedes, 100 km-nél többet megy villannyal a GLE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Modelldömping várható a napokon belül startoló Frankfurti Autószalonon. A Mercedesnél erősen kibővített hibrid hajtást hoz a GLE 350 de.

Több gyártó is fontos mérföldköveket mutat be a napokban, ugyanis elstartol a 2019-es Frankfurti Autószalon. Az újdonságok között ott lesz például a Honda és a Porsche első villanyautója is, de az elektromos rásegítésű modellek között is érkezik egy nagy újítás. Ezt pedig a Mercedes fogja bemutatni, méghozzá egy új GLE modellben, elkészült ugyanis a 350 de hajtáslánc friss verziója, mely leginkább tisztán elektromos hatótávolságával fog hódítani.
Hirdetés

A 350 de hajtás fő egysége egy 2,0 literes dízelmotor és egy villanymotor, melyek rendszerteljesítménye 315 lóerő és 700 Nm nyomaték. A dízelhibrid rendszer eddig is megfelelően hatékonynak tűnt, ám most szinte teljesen kiküszöbölték a dízelmotor használatát a mindennapokban. Az új GLE 350 de tisztán elektromos hatótávolsága egy töltésből 106 kilométer, köszönhetően a csomagtér padlójába épített 31,2 kWh-s akkumulátorcsomagnak. Ezzel nem hogy kényelmesen, de bőségesen kihasználható lesz a városi autózás és lényegében csak akkor kell majd beindítania a dízelmotort, ha hosszabb útra indultunk. Az új modell 100-as sprintideje 6,8 másodperc, csúcssebessége pedig 210 km/h. A rendszer teljes hatótávolságát egyelőre megsaccolni nehéz, de nem lennénk meglepve, ha rendszeres töltésekkel egy tank gázolajból ne autózna ki 2000 kilométert, ami már több mint kényelmes használatot jelent.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?