14 ország 24 óra alatt? Egy Porsche Taycannal megcsinálták!

A nem hivatalos rekord még a készítőket is meglepte, akik ennél szerényebb eredményre számítottak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A What Car? újságírói, Neil Winn és Doug Revolta maguk sem gondolták, hogy mindössze 24 óra leforgása alatt képesek lesznek eljutni 14 országba egy villanyautóval, de a most elért eredmény is mutatja, egyre életképesebb a villanykoncepció.

Az eredményt ugyan semmilyen hivatalos szerv nem erősítette meg, de maga Winn is úgy nyilatkozott, hogy nem is is számítottak másra, hiszen az ilyesféle kísérletek gyorshajtásra ösztönözhetnék az embereket, ez pedig nyilván senkinek sem érdeke. A két újságíró éppen ezért gyorsan le is szögezte, hogy az átlag tempójuk 80 km/h volt, míg ha a megállásokat nem számoljuk az összképbe, akkor átlagosan 98 km/h-val haladtak az út során. A Taycannal összesen 1930 kilométert tettek meg az út során, közben 7 alkalommal álltak meg tölteni az autót, minden esetben 350 kW-os ultra-gyors töltőket használtak.
Hirdetés
A túra Hollandiából indult, majd Belgiumon át Luxemburg, Franciaország, Németország, Svájc, Lichtenstein, Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Bosznia és Szerbia esett az újságírók útjába.

"Mielőtt elindultunk, úgy voltam vele, ha minden tökéletesen megy, 13 országot fogunk érinteni, szóval képzelhetik mennyire meglepődtünk, amikor rájöttünk: még egy tizennegyedik is belefér a 24 órába" - mondta Winn.

A kísérlettel Winn és Revolta azt szerették volna bizonyítani, hogy a villanykorszak beköszöntével sem kell majd lemondanunk a hosszabb európai utakról, azonban azt ők is elismerték, hogy ez kényelmesen akkor lesz kivitelezhető, ha több töltő áll majd rendelkezésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?