1500 lóerő, 2,2 másodperc, 440 km/h. Mi ez a Veyron-gyilkos?

1200 helyett 1500 lóerővel jön a Hennessey Venom GT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elődjénél 25%-kal erősebb motort kap az amerikai szupergép, a Hennessey Venom GT. Súlya 1,2 tonna, az őrület garantált.


Módosított karosszériával és a korábbi 1200 lóerős V8-as biturbó helyett ugyanilyen elrendezésű, de 1500 lóerőre felhúzott 7 literessel érkezik a következő modellévre a Veyron-gyilkos amerikai szupersportkocsi. A motorhoz hatfokozatú manuális, vagy hétfokozatú, duplakuplungos váltót csatlakoztatnak, ami a hátsó tengelyre továbbítja a brutális teljesítményt.
Hirdetés
A pontos menetteljesítményekről még nem számoltak be, de figyelembe véve, hogy a 2012-es, 1220 kg tömegű, 1200 lovas gép 2,2 másodperc alatt van 100-on, a több mint 1 LE/kg lóerő/tömegarányú újdonságtól még durvább adatokra számíthatunk, hamarosan kiderül, hogy nő-e a 440 km/h-s végsebesség.

A karbonszálas műanyagból épített karosszériát csak kismértékben építette át a Hennessey, módosítottak a sirályszárnyas ajtók felfüggesztésén, a dupla buborékot formázó tetővel pedig a fejteret növelték meg, bukósisakban is jobban el lehet férni. A legfontosabb változás az első lámpatesteket éri: szakítottak a Lotustól származó világítóberendezésekkel, és új nappali LED-sort tartalmazó burát alakítottak ki az autóhoz. Az első légterelő egységet és a motorháztetőt is átszabták, és ezzel már nem csak gyors, hanem a korábbiaknál egyedibb megjelenésű is lett a Venom GT.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?