Hirdetés

165 kilométert driftelt egy Toyota GT86

Újra egy Toyota GT86-tal állítottak driftrekordot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan még nem hagyták jóvá, de egy dél-afrikai kolléga úgy látszik, megdöntötte a világ leghosszabban kitartott driftjének rekordját.

Több mint 5 órán át driftelt megállás nélkül az újságíró a vizes műgyantán egy GT86 volánja mögött

Egy dél-afrikai újságíró, Jesse Adams fejéből pattant ki az ötlet, hogy megdönti a világ leghosszabb driftjének rekordját. Játékszere egy teljesen gyári Toyota GT86 volt, amiben az egyetlen átalakítást a pótkerék mélyedésében elhelyezett extra benzintank jelentette, hogy bírják üzemanyaggal az órákon át lefűzött kanyargást. Adams végül 5 óra és 46 percen át cipőzte a japán sportautót, ezalatt több mint 1000 kört tett meg a vizes műgyantán 29 km/h-s átlagsebességgel. A csúszós talaj azért volt fontos, hogy a gumik se kopjanak annyira a hosszú rekordkísérlet alatt.

Hirdetés

Adams állítólag már 800 kör után megdöntötte a korábbi rekordot, de kíváncsi volt meddig bírja még ő és az autó, ezért folytatta a driftet. Az adatokat elküldték Guinness Világrekord jóváhagyásra

Osztottak-szoroztak, 48 érvénytelen kört levontak, de számításaik szerint még így is összesen 165,04 kilométeren át tartotta ki a driftet. Ezzel a német Harald Müllernél is jobbnak bizonyult, aki 144 kilométerrel tartja jelenleg a Guinness Világrekordot, egyébként szintén egy GT86-tal. A dél-afrikai kolléga rekordját egyelőre nem hagyták hivatalosan jóvá, de a Toyota két VBOX GPS-t is beszerelt, hogy azok rögzítsék az adatokat. A japán gyár hozzátette, hogy a rekord feltétele volt, hogy a hajtott kerekeknek folyamatosan mozogni kellett, de akár terhelésváltásra is lehetőség volt.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?