2014 szelleme: a felfrissített Rolls-Royce Ghost

Genf 2014: pódiumon a Rolls-Royce Ghost II

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Apró változásokkal tették még jobbá a britek a kisebb Rollst, a Ghostot. Elérhetőek benne a legmodernebb segédelektronikák, fejedelmi vonalait pedig finomabbra rajzolták.

Hirdetés

A Rolls-Royce azon kevés márkák közé tartozik, amelyek felvállalhatják, hogy nem mindig vadonatúj modellt mutatnak be, csak egy kicsit átdolgozzák az előzőt. Lassú, arisztokratikus a tempó, a megfontoltság erény. Amíg minden átlagos autót vadiújként hirdetnek az óriásplakátokon, addig a Ghost II néven említett frissített változatra, mint logikus továbblépésre tekinthetünk.

Megváltoztatták az autó orrát, újak a LED-es fényszórók és szélesebbre vették a lökhárító kivágását. A motorháztető a klasszikus Spirit of Ecstasy szobortól hátrafelé "sportosabban" ível a Ghost II-n, ezzel jobban hangsúlyozza az oldalablakok vonalát. Átalakították a felfüggesztéseket is, az új lökésgátlókkal a gyáriak szerint finomabb lesz a autó futás, de a Dynamic Driving Package opcióval élesebb kanyarokat is teljesít majd a luxuslimuzin. A legújabb verzió automata váltója GPS jel alapon érzékeli a domborzatot, és még puhábban váltogat a fokozatok között, ahogy a Wraith kupéban is.

Még mindig számtalan változatban elérhető a kisebbik Rolls, akár hosszított tengelytávval is, de ahogy ilyenkor illik, megjelentek új kárpitok, színek és könnyűfémfelnik is az opciós listán. Hagyományhoz hűen nem árulták még el, hogy változik-e a motor, de valószínűleg marad a 6,6 literes dupla turbós V12-es 570 lóerővel és 780 Nm nyomatékkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?