2,3 másodperc alatt van százon, jogsi sem kell hozzá

Ilyet kérünk karácsonyra: Traxxas XO-1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1100 dollárért a világ egyik leggyorsabb távirányítású gépét kínálja a Traxxas.


A világ leggyorsabb modellautójának végsebessége megközelíti a 260 km/h-t, de 100 km/h felett már gyakorlott kezet igényel az RC autók irányítása. Ezért is kiemelkedő a magát a “Leggyorsabb név a távirányításban” szlogennel hirdető Traxxas legújabb, 1/7 méretarányú modellje, az XO-1.
A 686 mm hosszú, 295 mm széles és 127,5 mm magas, akkumulátorokkal együtt 4,67 kg tömegű szupersportautó gyártója kiemelten felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy autója csak profiknak való. Tüzet, súlyos, akár halálos balesetet is okozhat, azaz egyáltalán nem játékszer! Az 1100 dollárért kínált négykerék-hajtású gép mindezek miatt a dobozból kivéve “mindössze” körülbelül 80 km/h-s sebességre képes.
Hirdetés
Pár fogaskerék cseréjével, és egy iPhone-on vagy iPad-en letölthető szoftver segítségével azonban pillanatok alatt könnyedén 160 km/h-ra növelhető sebessége, ami még ilyen kis autóval is elég magas tempó. A Traxxas ezért csakis zárt pályán javasolja az XO-1 használatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?