27 millió dollárból épült a VW első amerikai K+F létesítménye

Kaliforniában épített kutató-fejlesztő központot a VW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Erőteljesen szeretnék növelni tengerentúli eladásaikat a következő pár évben, e folyamat része a most üzembe helyezett K+F létesítmény.


6000 négyzetméter alapterületű K+F központot nyitott Los Angelestől 70 kilométerre északra, Oxnardban Test Center California néven a Volkswagen. A létesítményben főleg hajtásláncot, emissziót, minőségbiztosítást érintő kérdésekben fognak kutatói-fejlesztői munkát végezni, de dolgozói és márkakereskedői tréningeket, oktatásokat is tartanak majd a később akár további 3000 négyzetméteren bővíthető központban. Az épület tetején mintegy 2500 darab, 430 kW teljesítményű napkollektort helyeztek el, ezek a központ áramigényének körülbelül egyharmadát fedezik.
Hirdetés
A Test Center Californiában állandó jelleggel ott dolgozó 50 mérnök mellett várhatóan folyamatosan jelen lesz további 250, más országokból, más kontinensekről érkező VW-alkalmazott is, akik itt ismerkedhetnek majd meg évente az újabb és újabb kutatói-tesztelői feladatokkal és lehetőségekkel. A helyszínen lesz a károsanyag-kibocsátás elemzésére szolgáló laboratórium, alkatrészek tesztelésére alkalmas berendezések, jármű-összeszerelő részleg, és oktatóközpont is. Bár már hétfőn megtartották a hivatalos megnyitót, várhatóan valamikor ősszel éri el teljes kapacitását a 27 millió dollárból felhúzott létesítmény, mely munkája során nem csak kizárólag a Volkswagen, hanem a csoporthoz tartozó egyéb márkák - Audi, Bugatti, Porsche és Bentley - rendelkezésére is áll majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?