35 millió font összegű bírságot kaptak, villanyautókra váltanak

A következő évtizedben már csakis villanyautókat várhatunk a Jaguar Land Rover csoporttól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután most az európai szén-dioxid kvóta miatt 35 millió font bírságot kell fizessen a Jaguar Land Rover, a cég elnöke, Thierry Bollore bejelentette: 2030-tól csakis villanyautókat fognak gyártani.

Az indiai Tata Motors birtokában lévő Jaguar Land Rover a következő évtizedben már csakis villanyautókat kíván gyártani - nyilatkozta Thierry Bollore, a cég tavaly szeptemberben kinevezett elnöke hétfőn. Búcsúzhatunk tehát a V6-os, V8-as, de még a négyhengeres benzinmotoroktól is. Az első teljesen és kizárólag elektromos Jaguar, az I-Pace már 2018 óta fut, már az évben kipróbálhattuk mi is (lásd cikkünket itt), vezethetőségével szerencsére nem szenvedett csorbát az első villany-Jag, ami a kor divatjának megfelelően egy SUV.
Hirdetés
A cégcsoport azt ígéri, már 2025-től kizárólag elektromos Jaguar modellek szerepelnek majd a kínálatukban, de 2024-ben megérkezik a Land Rover első elektromos modellje is, s az elkövetkezendő 5 évben 6 új elektromos modellt dobnak piacra. A Land Roverrel 2030-tól állnak át a teljesen elektromos palettára - korábban ugyanezt a dátumot tűzte ki a Bentley is, míg januárban a General Motors 5 évvel későbbre, 2035-re tette a villanyautókra való teljes átállását. A JLR csoportnak három üzeme is van Nagy Britanniában, az elektromos kínálatra való átállás miatt egyiket sem kívánják bezárni, ám 2039-re palettájukon túl teljes termelésükkel is a karbonsemlegességet célozzák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?