4 millió forintért is hazagurítható lehet az elektromos Dacia

Pont azt a villanyautót hozza a Dacia, amire szükség van

Pénteken startolt el a teljesen elektromos Dacia Spring előrendelése, a hazai vevők már meg is rohamozták a kereskedéseket.

Miként arról beszámoltunk, október közepén debütál a teljesen elektromos Dacia Spring. Részletes adatait és árlistáját október 15-ére ígérik, ám már e héten megkezdődött az előrendelés. Jövő évben az első 100 vevőnek garantálják a minden bizonnyal a piac legolcsóbb villanyautójaként debütáló crossover jellegű, 3,73 méter hosszúságú modellt, ami 26,8 kWh-s akkumulátorával 200 kilométeres WLTP hatótávot ígér. A Spring jellemzői pont azt adják, amire a legtöbb vásárlónak szüksége van: ilyen hatótáv már akár nyaraláshoz is elegendő lehet, azaz a Spring az árérzékeny vevőknél első autónak is jó lehet, második autónak pedig egyenesen kiválónak ígérkezik. Bár árlistája még nem ismert, az előszerződésekben 6,5 millió forintos támogatás nélküli listaár szerepel, ami azt jelenti, hogy a 2,5 millió forintos támogatási szerződéssel rendelkezőknek a Spring 4 millió forint környékén is hazavihető lehet. A támogatási szerződéssel még nem rendelkezőknek további jó hír, hogy bár júniusban 1,5 nap alatt kifutott az 5 milliárd forintos támogatási keret, a kereskedőknél eddig a vevőknek csupán a fele kötött szerződést, így a számukra szabott határidő hamarosan bekövetkező kifutásával új pályázat kiírása esélyes.
Hirdetés
A hazai vevők számára jó lehetőség, hogy kötelezettség nélkül előrendelhetik a Dacia Springet, ám a piaci igény a jelek szerint sokkal jelentősebb, mint amennyit a 100 példányos jövő évi kvóta ki tud elégíteni. Mint azt Schiller Márktól, a Schiller Autó Család marketingvezetőjétől megtudtuk, olyan jelentős a modell iránti igény, hogy nem lenne meglepő, ha országosan már le is kötötték volna a jövő évi kvótát. Ennek ellenére azt mondom, aki kacérkodik a villanyautózással, siessen gyorsan az előrendeléshez, a Dacia villanyautója ugyanis - pláne a friss Logan/Sandero párost ismerve - igencsak jó ajánlatnak ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?