410 lóerős Audi RS3 a DTE Systemstől

Egészséges vérfrissítést kapott az Audi RS3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DTE Systems csapata igazi chiptuning varázslóként ismert Európa szerte. Legújabb fejlesztésük az amúgy sem gyenge Audi RS3 Sportbackhez készült.


Alaphelyzetben is 367 lóerőt és 465 Nm-t tud az Audi RS3, köszönhetően a maga 5 hengeres, 2,5 literes turbós erőforrásának. A DTE Systems azonban továbbgondolta a dolgot, és ha valakik, akkor ők tudják hogyan hozzanak ki egy kis plusz erőt a motorból, persze a legtermészetesebb módon. Képesek voltak 43 lóerővel és 92 newtonméterrel gyarapítani a teljesítményt, így 410 lóerőt és 557 Nm-es forgatónyomatékot tud a vörös paripa.
Most már 1,1 másodperccel kevesebb időt vesz igénybe a 100-160 km/órás futás az RS3 Sportbacknek. A tunerek a teljesítménynövelést PowerControl SNT nevű moduljuk beültetésével érték el, amit a motorvezérlőrendszer és a turbónyomás, valamint a szívócsonk központi szenzoraihoz csatlakoztattak. Ez a modul, minden bejövő jelet feldolgoz, optimalizál, majd továbbít a motorvezérlő egység felé, hogy együttesen lehetővé tegyék a jelentős erő becsatlakozását.
Hirdetés
Egyébként hasonló, a TÜV által jóváhagyott PowerControl SNT chiptuning program sokféle Audi és Porsche modellhez is elérhető, mint például az RS Q3, az RS6 és RS7, az S4 és S5, a Macan S és Turbo, a Cayenne S és GTS, valamint a Panamera S szériákhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?