44 büntetést osztottak ki a legutóbbi buszsáv razzián

Újra a buszsávban szabálytalankodókra vadásztak a rendőrök

Két napig, kedden és szerdán (március 23-án és 24-én) szigorúbban figyelték Budapesten a buszsávokat. A számok alapján kicsit javult a fegyelem.

Megnézve a tavaly októberi, illetve az idén februári számokat, egy kicsit bizakodóbbak lehetünk, azóta folyamatosan csökkent a büntetések száma. Persze ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban fegyelmezettebbekké váltak a közlekedők. Ám ezeknek a buszsáv ellenőrzéseknek az a célja, hogy ez megtörténjen. 2020 októberében 88 büntetést osztottak ki, idén februárban pedig 81 darabot. Ezen a héten, március 23-án és 24-én viszont csak szabálysértő ellen intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság információi szerint. Az akciót egyébként a Budapesti Közlekedési Központtal közösen szervezte a BRFK. A két nap alatt a buszsávban szabálytalan közlekedés miatt 24 büntetést osztottak ki, a buszsávban várakozás miatt pedig 3 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot. Több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt két ember ellen tettek feljelentést, de a rendőrök más jogsértések esetén is intézkedtek. Többek között tilos jelzésen áthaladás, vezetés közben kézben tartott telefon vagy kerékpársávon megállás miatt. Ezek kilenc helyszíni és három közigazgatási bírságot eredményeztek, két járművezetőt feljelentettek, egy embert pedig előállítottak bűncselekmény gyanúja miatt. Közlekedjünk figyelmesebben és óvatosabban!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.04.11. at 16:14
    Permalink

    Nem értem. 2 nap alatt 24 szabálytalan közlekedő a buszsávokban?! Ennél 1 óra alatt egyetlen helyen egyedül többet látok. Ráadásul lámpa nélkül 60 feletti tempóban. Ezzel most kiröhögtetik magukat, vagy reklámot csinálnak a buszsávban való közlekedésnek? Tényleg csukott szemmel nézték, vagy csak Merci, BMW, Audi esetében nem néztek oda, ahogy szokták?

Vélemény, hozzászólás?