49 millióért vinnéd-e a 21 éves Fordot 7,2 literes dízellel?

Teherautós jogosítvány kell ehhez az amerikai pickuphoz: Magyarországon árulják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Használtautó.hu kínálatát böngészve újabb gyöngyszemmel találtam szemben magamat: íme egy 2002-ben gyártott Ford, amely közel 50 milliót kóstál, és jó eséllyel még jogsid sincs rá.

Technikailag nem is pickup ez a hatalmas monstrum, csak messziről tűnik úgy. A hátulján ugyanis plató helyett egy teherautó nyeregszerkezet található, így igazából pótkocsikat lehet vele húzni, mint a rendes nyerges kamionokkal. Méreteit tekintve sem egy hétköznapi Ranger vagy Hilux: az F650 közel 10 méter hosszú és 2,4 méter széles. A motorja egy 7,2 literes, sorhatos dízel, amely 300 lóerőt és több mint 1100 newtonméteres forgatónyomatékot tud. A megengedett legnagyobb össztömege is jelentősen meghaladja a 3500 kilogrammot, hiszen a saját tömege is 5200 kilogramm. Ez bizony bőségesen a teherautó kategóriába tartozik, amihez mindenképp szükség van C kategóriás jogosítványra, a kellő méretű pótkocsik húzásához a C+E papír sem árt. Hogy Magyarországon mire lehetne használni egy ilyen autót, az számunkra rejtély, ám ha neked van ötleted, 49 millió forintot kérnek érte, magyar papírokkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?