6 éve nem volt műszakija, mégis mozgott a lekapcsolt Toyota

Csak azzal bukott le, hogy nem volt rajta rendszám

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csillogó fényszórókkal, de elektromos hibákkal és fékhibával vizsgázott - sikertelenül - az a Toyota Yaris, amit utána rendszámtalansága miatt kaptak el a rendőrök.

Elnyűhetetlenségéről híres az első és az aktuális generációjával is Év Autójának választott Toyota Yaris, ám mint minden autóra, erre is igaz, hogy a karbantartást azért igényli. Legalább 16 éves az a példány, amit e hét szerdán úgy kapcsoltak le a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei, hogy kiderült, az autón már több mint 6 évvel ezelőtt, 2015. áprilisában lejárt a műszaki vizsga érvényessége, valamint mivel korábban már kivonták a forgalomból, rendszámmal sem rendelkezett.
Hirdetés
Érdekesség, hogy a sofőr az intézkedés során elmondta, hogy a közeli a járműjavító műhelybe vitte műszaki vizsgára az autót, azonban az fék, valamint más villamossági hibák miatt nem felelt meg a vizsgán, s ezt követően gondolta úgy, hogy azzal közúton megy haza. Az elkövetett jogsértések miatt a sofőrrel, egy 53 éves férfival szemben szabálysértési feljelentést tettek, majd eljárást indítottak ellene a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.
Hirdetés
Forrás: police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.08.08. at 11:47
    Permalink

    Ezt a suttyót láttam két hete Szfehérváron a romjában. Gondolom akkor is műszakira ment… Kár, hogy ilyen esetben nem jár egy 500ezer – 1m közti bünti és két évnyi jogsi bevonás

Vélemény, hozzászólás?