7 óra 22 perc helyett 722 lóerő

Edo Competition Mercedes-Benz McLaren SLR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az SLR hivatalos formában már nem érhető el a Mercedes-Benz palettán, az Edo Competition mégis készített egy különleges változatot - a neve SLR 722.


A nevesebb tuning műhelyeket általában nem szokta zavarni, ha egy-egy típus már nem érhető el kereskedelmi forgalomban, az exkluzív modellekhez utólag is gond nélkül hozzányúlnak. Most így tett az Edo Competition, amely az SLS AMG korszak előtti Mercedes-Benz szuperjárgányt vette kezelésbe. A végeredmény, a 722 azonban megtévesztő. A McLaren céggel közösen fejlesztett SLR ezüstnyíl gyárilag is létezett különkiadásban 722-es jelzéssel, és hogy ez a szám pontosan mit jelent, annak történetét ide kattintva elolvashatják. Az átalakított modell karosszériáját matt fekete fóliával borították be, és a piros oldalsó díszítés mellett hatalmas számokat is tettek rá - nem véletlenül. Az 5,5 literes, kompresszoros, gyárilag 650 lóerős V8-as az Edo Competition hathatós kezelése után 722 lóerővel és 890 Nm forgatónyomatékkal büszkélkedhet, amely erőcsomaggal 3,4 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/órára gyorsítani. A 21 colos kerekeken száguldó fenevad végsebességét elektronika szabályozza 345 km/órára, és a sportautóknál álomhatárnak jelentő 300-as határ átlépéséhez csupán 24,5 másodpercre van szükség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?