70 éves kupét dob újra piacra a Ford

Ismét gyártásba kerül az 1940-es Ford Coupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hotrodépítők és veteránautó-gyűjtők körében is igen népszerű és keresett a Ford 72 évvel ezelőtti kétajtósa, ezért újra gyártani fogják, de csak a karosszériáját.


A Ford nemcsak gondol az autógyűjtőkre és restaurátorokra, hanem gondoskodik is róluk: az egyik legnépszerűbb szériának számító 1965-70-es Mustangnak például szinte az összes alkatrészét meg lehet vásárolni újonnan, most pedig újra piacra dobják a hotrodépítők egyik kedvencének, az 1940-es Ford Coupénak a karosszériáját. A gyűjtők körében is régóta népszerű típusból mára elfogytak a még egyben lévő, felhasználható példányok, úgyhogy biztos, hogy jó üzletet csinál a Ford a reprodukcióval.
Hirdetés

A formát tökéletesen megőrzik, de a hosszabb élettartam érdekében nagyszilárdságú acélból, legmodernebb hegesztési technológiát alkalmazva fogják előállítani a bódékat. 9200 eurót, nagyjából 2,65 millió forintot kérnek majd a karosszériáért, melyet először a Las Vegas-i SEMA tuningkiállításon mutatnak be, már egyedi hotrodnak megépítve. A kasztnin kívül mechanikai elemeket és a régi időket idéző burkolatokat is fognak kínálni a Coupéhoz, így minden gátat elhárítanak azok útjából, akik ilyen veterán építésébe vágják flexüket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?