700 km hatótávot ígér a Mercedes új villanyautó tanulmánya

Megmutatta a jövő luxusautóját a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg a Mercedes Benz S-osztály jövőbeli generációi is merítenek majd a Vision EQS tanulmányautóból.

Az új, villanyautók számára kifejlesztett, moduláris padlólemezre építették a Vision EQS tanulmányautót, amely a kupéformájú limuzinok táborát erősíti, látványos külső megoldásokkal felvértezve. Elöl például 188 darab fénydióda teszi különlegessé az autó orrát, ha már a klasszikus értelemben vett hűtőrács nem kell rá. Hátul szintén LED-fények láthatók, ám ezek is apró csillagokat formáznak, összesen 229 darabot.
Hirdetés

Az utasteret a világ legdrágább luxusjachtjai ihlették. A hajópadlóra emlékeztető műszerfal lényegében az ajtókon folytatódik, ahol az utas és a vezető is külön monitort kap, amelyről kezelheti az infotainment rendszert. A kormánykerék pedig besüllyeszthető a műszerfalba, amennyiben az utasok kihasználnák az autó önvezető képességét, sőt az ülések is forgathatók, hogy egy kényelme szobává alakulhasson az autó beltere.

Az autó mozgatását két villanymotorra bízták az első és a hátsó tengelyen, összteljesítményük 470 lóerő, amelyhez 706 Nm forgatónyomaték társul.

Így 4,5 másodperc alatt százon van az autó, legalábbis papíron, míg a végsebessége 200 km/h felett keresendő. A 100 kWh-ás akkucsomag pedig lehetővé teszi, hogy a Vision EQS hatótávolsága elérje a 700 kilométert. Gyorstöltővel pedig 20 perc alatt 80 százalékosra tölthető. Ha már fentebb szóba jött az autonóm vezetés lehetősége, a Mercedes bízik benne, hogy előbb-utóbb sikerül teljesen önállóan közlekedő autót fejleszteni, a Vision EQS-ben azonban egyelőre csak a 3-as szintű önvezető funkció található, ami arra elég, hogy az autópályán boldoguljon egyedül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?